Az elődöntő legjobbja: Somogyi Balázs

2018.03.21. 08:00 |

A DVTK és a MAC jutott be az Erste Liga döntőjébe. A budapesti csapat söpréssel búcsúztatta a Brassót, és ennek egyik főszereplője Somogyi Balázs volt, aki hat gólt és három asszisztot jegyzett a párharcban, és valamennyi meccsen betalált. Így az elődöntő legértékesebb játékosa lett.

Somogyi Balázs a második szezonját tölti a MAC-ban. A 27 éves játékos Dunaújvárosban született és ott tanulta a hoki alapjait, majd a Red Bull Salzburg akadémiájára került, ahol Fekti Ádámmal, Kiss Dániellel, Kóger Dániellel, Hetényi Péterrel és Nagy Gergővel is csapattársak voltak. Két Ausztriában töltött idény után visszatért Magyarországra 2009-ben, és a Budapest Stars együtteséhez igazolt, amellyel bajnoki címet szerzett. A Stars után hazatért Dunaújvárosba, ahol két aranyérmet nyert, majd Miskolcra igazolt, és a Jegesmedvékkel szintén bajnok lett. Szerepelt az U18-as és az U20-as világbajnokságon, és már a felnőttválogatottban is bemutatkozott.

Remekeltél az elődöntőben. Mi volt ennek a titka?

Nem tudom, mi lehetett az oka, talán az, hogy nagy tétje volt a meccseknek, és át kellett állítani magam erre a hőfokra. A csapaton belül is valami helyrerázódott, helyreállt, tudtuk egymást támogatni, így lehettem én is sikeresebb.

A Brassó ellen söpréssel jutottatok tovább. Mi volt a siker kulcsa?

A Brassó egy erős csapat, de talán elfáradt az Újpest ellen a negyeddöntőben. Kellemetlen csapatról van szó, jó erőt képviselnek, jó úton vannak, de most jobbak voltunk. Fontos volt, hogy a második meccset meg tudtuk fordítani 0-3-ról.

A második meccstől kezdve egy sornyi csatár hiányzott. Hogyan befolyásolta ez a csapatot?

Nem volt jó, hogy kiesett három minőségi játékosunk, de akik korábban nem kaptak akkora szerepet, a harmadik és a negyedik sorban szereplők, előrébb tudtak lépni, és megoldották a feladatot.

Már négyszeres magyar bajnoknak mondhatod magad. Ez a nagy döntős tapasztalat mennyit számíthat?

Ezek kedves emlékek a számomra, és az önbizalmamnak jót tesz, ha rájuk gondolok. Ez egy visszaigazolás, hogy jó úton voltam eddig a karrieremben.

Mit lehet várni a MAC-tól a döntőben?

Hisszük, hogy megnyerhetjük a bajnoki aranyat. Az előző két idényben második volt a csapat, így éhesek vagyunk a sikerre, és most már szeretnénk felemelni a kupát.

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV