Az edzők készülnek a nemzetközi tornákra

2018.11.06. 10:00 |

Három utánpótlás-válogatott is Budapesten kívül játszik a nemzetközi szünetben. A U18-asok Szlovéniában, az U17-esek Dunaújvárosban, az U16-osok Olaszországban szerepelnek.

Svasznek Bence és az U18-as válogatott Szlovéniába utazik, ahol a házigazdák mellett az olasz és az osztrák csapattal találkozik. Az egy évvel fiatalabbak Dunaújvárosban játszanak három meccset a szlovák U16-os gárda ellen. Az U16-os korosztály pedig Mayer Péter irányításával Olaszország felé veszi az irányt, ahol a hazaiakkal, Szlovéniával és Ausztriával méri össze erejét.

A három együttes edzőit arról kérdeztük, mire számítanak a nemzetközi mérkőzésektől.

Svasznek Bence, U18, vezetőedző: „Nagyon vártuk már az összetartást, hiszen legutóbb augusztusban találkoztunk. A világbajnoki ellenfelekkel találkozunk Szlovéniában. Még minden nyitott, most más játékosoknak is adunk lehetőséget, hogy megmutassák, mit tudnak. Szeretnénk a lehető legjobban megismerni a srácokat és az ellenfeleket is.”

Virág Csaba, U17, másodedző: „Van néhány új játékos a keretben, aki még nem vett részt a programban. Emiatt kicsit visszaléptünk, hogy mindenkinek tiszta legyen a taktika. Néhány elemet kiemeltünk a játékelképzelésben, ezeket igyekszünk sulykolni és átvenni, ezeket szeretnénk viszontlátni a jégen. Nem erre a három meccsre készülünk, de szeretnénk megmutatni, mit tudunk, mert egy nagyon erős szlovák csapat érkezik. A lehető legjobb formában szeretnénk játszani, és közben a legtöbb információt megkapni a játékosokról, azt, hogy ki mennyire edzhető és kire lehet számítani világbajnokságon.”

Mayer Péter, U16, vezetőedző: „A tornán direkt visszajelzést kaphatunk az új fejlesztési programban zajló munkáról, arról, hogyan is állunk. Nemzetközi meccsen mindig jobb megmérettetni a játékosokat, az az igazi fokmérő, hogy hogyan mutatunk azon válogatottak ellen, akiket ismerünk és évről évre játszunk velük. Nem győzelmekben és vereségekben gondolkodunk, hanem az a lényeg, hogy úgy játsszunk, ahogy arról beszélünk nap mint nap. Ha ez sikerül, akkor várhatóan az eredmény is tetszetős lesz.”


U18-as program (Jesenice)
November 8., csütörtök, 18:30 Magyarország-Szlovénia
November 9., péntek, 15:30 Magyarország-Ausztria
November 10., szombat, 11:30 Magyarország-Olaszország

U17-es program (Dunaújváros)
November 8., csütörtök, 19:10 Magyarország-Szlovákia
November 9., péntek, 19:10 Magyarország-Szlovákia
November 10., szombat, 10:25 Magyarország-Szlovákia

U16-os program (Asiago)
November 8., csütörtök 15:00 Magyarország-Szlovénia
November 9., péntek, 19:00 Magyarország-Olaszország
November 10., szombat, 10:00 Magyarország-Ausztria

Gyerehokizni