Ausztria rendezi a női világbajnokságot

2023.10.05. 17:16 |

Három magyar érdekeltségű esemény helyszínéről is döntött az IIHF.

A nemzetközi szövetség Portugáliában tartja kongresszusát, ezen véglegessé vált több felnőtt és korosztályos világbajnokság helyszíne is.

A magyar női válogatott Ausztriában játszik majd a divízió 1/A vb-n 2024. április 21. és 27. között. A tornának azért kellett új helyszínt találni, mert az eredeti rendező, Kína csapata feljutott az A csoportba. Pat Cortina szövetségi kapitány együttese a házigazda osztrákok mellett a francia, a norvég, a holland és a dél-koreai riválissal találkozik, az elitbe majd az első két helyezett jut fel. A pontos helyszínt később jelölik ki. 

A férfi U18-asok divízió 1/A vb-jét Dánia rendezi 2024. április 14. és 20. között, a rendező várost még itt sem jelentették be. A magyar ifjúsági együttes ellenfele a német, a dán, a japán, az ukrán és az osztrák csapat lesz. Az első jut fel, az utolsó pedig kiesik. 

A női U18-asok ebben a szezonban is Olaszországba utazhatnak, Ritten után ezúttal Egna lesz a divízió 1/A vb helyszíne január 6. és 12. között. A magyar válogatott a házigazda olaszokkal, az osztrákokkal, a dánokkal, a franciákkal és a japánokkal játszanak majd. Ezen a tornán is az első lép eggyel feljebb, az utolsó kiesik.

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV