Átadták az MJSZ díjait

2021.05.27. 13:11 |

Négy fehérvári játékos is a díjazottak között van. Az Erste Higgy magadban díjait Terbócs István, Benk András és Tóth Richárd vehette át. A nőknél Gasparics Fanni, Odnoga Lotti és Tóth Zsófia az előző szezon legjobbja saját posztján.

A Magyar Jégkorong Szövetség küldöttgyűlésén átadták a szezonvégi díjakat.

A legjobb csatárnak járó, ifj. Ocskay Gáborról elnevezett díjat idén Erdély Csanád vehette át Such Györgytől, az MJSZ elnökétől. A 25 éves játékos pályafutása eddigi egyik legjobb idényén van túl, a Hydro Fehérvár AV19 mezében 40 pontot gyűjtött az ICEHL-ben, jelölt volt a liga MVP díjára is.

A hátvédek között Stipsicz Bence sorozatban harmadszor kapta meg a Pásztor György díjat, az elismerést a névadó adta át. A Hydro Fehérvár AV19 legstabilabb hátvédje volt, magas szintű védőmunkája mellett négy gól és 16 assziszt fűződik a nevéhez. Az ICEHL legjobb fiataljai rangsorában a második helyen végzett a 24 éves játékos.

Hetényi Zoltán is harmadik alkalommal lett a legjobb a kapusok rangsorában, és vehette át a Vedres Mátyás vándorkupát. A DEAC játékosa az egész idényben kiegyensúlyozottan védett, ezzel Erste Liga-elődöntőhöz és Magyar Kupa-aranyéremhez segítve csapatát.

A legtechnikásabb játékosnak járó Miklós kupát az előző idényhez hasonlóan Hári János kapta. A váratlan húzásokra bármikor képes csatár a fehérváriak legeredményesebbje volt a szezonban, 46 alapszakaszmeccsen 49 pontot ért el az ICEHL-ben.

A legjobb elsőéves felnőttjátékos díja, a Kósa kupa is fehérvári kézbe került: Horváth Milán az ICEHL-ben szerepelve sokat fejlődött, megállta a helyét. Tavasszal a felnőttválogatottban is bemutatkozott.

A Leveles kupát, vagyis a legjobb ifjúsági korú hokis díját a 18 éves Hadobás Zétény, a DVTK Jegesmedvék hátvédje kapta. Három svédországi idény után januárban hazatért, a miskolci U21-es együttessel megnyerte a korosztályos bajnokságot, és a felnőttek között, a szlovák élvonalban is lehetőséget kapott 12 mérkőzésen. Rendszeresen tagja a korosztályos válogatottnak.

Az év legjobb utánpótlásban dolgozó edzőjének járó Séra Miklós díjat Máthé Csaba vehette át. A Debreceni Hoki Klub sportszakmai igazgatójaként évek óta fejleszti a gyerekeket, jégen és azon kívül egyaránt. Az U18-as együttes edzője, a szezon végén bajnoki bronzérmet nyert a csapattal. Az U16-os válogatott mellett is dolgozik.

Az Erste Liga posztonkénti díjai és az Erste Higgy magadban díjak is gazdára találtak. A magyar bázisú bajnokság legjobb kapusa Hetényi Zoltán lett, sorozatban már harmadszor, a legjobb hátvédnek a Corona Brassó csapatával ezüstérmes Joshua McFaddent választották, míg a csatárok között az aranyérmes Csíkszereda játékosát, John Anthony Combst látták a legjobbnak. A rájátszás MVP-je szintén Sportklub-csatár lett, Becze Tihamér személyében.

Az Erste Liga főszponzora, az Erste Bank a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is különdíjakkal jutalmazta az idény kiemelkedő játékosait. A Higgy magadban-elismeréseket Szabados Richárd, az Erste Bank vállalati üzletágának vezetője, az Erste Liga alelnöke adta át.

Az év felfedezettjének járó Mr. Rising Star díjat Terbócs István, a MAC HKB Újbuda válogatott csatára kapta. A 24 éves játékos 40 mérkőzésen 51 pontot ért el, meghatározó tagja volt a negyeddöntős együttesnek. Eredményes és agilis játékára többen felfigyeltek, ősztől már a Hydro Fehérvár AV19 ICEHL csapatában folytathatja pályafutását.

Az év legsportszerűbb játékosa, vagyis a Mr. Fair Play díj győztese Tóth Richárd, az FTC-Telekom hátvédje lett, aki tiszta, fegyelmezett hokijával 46 mérkőzésen mindössze három kétperces kiállítást gyűjtött.

A Mr. Spirit díja annak jár, aki a jégkorong iránt a leginkább elkötelezett, aki a legjobban példázza a sportemberi magatartást, az elhivatottságot és az alázatosságot, aki nem feltétlenül a statisztikai mutatóival, hanem a hozzáállásával és a munkavégzésével tűnik ki a mezőnyből. Az elismerést ezúttal Benk András, az UTE csatára, a szapporói hősök egyike kapta. Igazi csapatember, mindent alárendel a csapat sikerének az egyéni ambícióival szemben.

A nőknél is díjazták a legjobbakat. A csatárok között Gasparics Fanni kapta az elismerést. Csapatkapitányként vezette magyar bajnoki címre a MAC Budapestet, míg az EWHL-ben társgólkirály lett és bekerült a sorozat All Star-csapatába.

A hátvédek mezőnyében címvédés történt, ezúttal is Odnoga Lotti lett a legjobb. Ősszel az edzéseket a Dartmouth-nál kezdte el, de mivel az amerikai egyetemi liga nem indult el, ezért szezon közben a MAC Budapesthez került. Fontos tagja volt a magyar bajnoki aranyérmes és EWHL-negyedik csapatnak a válogatott játékos.

A kapusok között Tóth Zsófia első alkalommal diadalmaskodott. A KMH Budapest csapatával megnyerte az EWHL-t, 97,2 százalékos védési mutatója a legjobb volt a mezőnyben. A KMH II-es csapatával a DEBL-ben is diadalmaskodott, szintén remek teljesítménnyel.

Idén harmadszor adták át a Kéri Rudolf emlékdíjat, amellyel azokat jutalmazzák, akik sokat tesznek a sportágért. A győztes Nagy József lett, aki már egy évtizede a miskolci jégkorong mindenese, a 2015-ös krakkói világbajnokság óta a válogatott mellett dolgozik felszerelés-menedzserként.

Az önkéntesek között Mártonffy Máté és Ómajtényi Bendegúz megbízható és segítőkész munkáját jutalmazta a szövetség.

A küldöttgyűlésen adták át a 2020-as naptári év legjobbjainak járó elismeréseket is, a férfiaknál Nagy Gergő, az FTC-Telekom csapatkapitánya, a nőknél Huszák Alexandra, a KMH csatára győzött.

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV