Arany shutouttal nyert a Ferencváros

2024.02.17. 19:24 |

Az 1+2 pontig jutó Kestilä vezetésével a Fradi két hét alatt másodszor győzte le a Csíkszeredát, a zöld-fehérek immáron 9 ponttal vezetik a bajnokságot.

Ferencvárosi oldalon továbbra is hiányzott Kärmeniemi, Boros, Németh és Bán Károly, míg a vendégeknél Welsh mellett ezúttal Levin sem tűnt fel a meccskeretben, a vasak közé Arany és O’Connor állt. Rögtön egy Fradi-fórral indult a találkozó, amit LaPorte-ék könyörtelenül kihasználtak – Nemec közelről a jobb sarokba helyezett (1-0). Néhány momentummal később Becze értékesített kis híján egy ajándékba kapott korongot, Arany viszont állta a sarat. Remek tempóban zajlott a találkozó, fizikai ütközetekből nem szenvedtünk hiányt, a kemény csaták mellett a Ferencváros töltött több időt ellenfele ketrece előtt, s egyben ezáltal nagyobb helyzeteket is alakított ki. A játékrész végén a zöld-fehérek kihasználatlanul hagyták mérkőzésbeli második emberfórjukat, 14:4 lövési mutatóval vonulhattak pihenőre a felek.

Kakaskodásokkal és egy nagyobb Tóth Gergő-helyzettel vette kezdetét a középső etap. A folytatásban Casaneanura fújtak rá egy kisbüntetést a játékvezetők, majd Hrabal pihenhetett kettő percet – egyik csapat sem élt az emberelőny adta lehetőséggel. A 29. percben az FTC berámolta a másodikat is: Hrabal lövése saját társat talált, így a korong Kestilä elé vágódott, aki nem hibázott középtávolról (2-0). Három és féllel később O’Connornak ismét maga mögé kellett néznie, Haranghy Bence kékvonalas távolija utat talált a hálóba – az ifjú bekk pályafutása első Erste Liga-találatát jegyezte (3-0).

Az utolsó harmad elején öt az ötben beszorult a Ferencváros, hiába mozgósított óriási energiákat a Sportklub a szépítés érdekében, a befejezésekbe rendre hiba csúszott. A 47. percben Turcotte kiállítását követően újra eredménytelen maradt a csíkszeredai előnysor, hat minutummal később Rokalyék újfent emberelőnyben támadhattak, a csíkiaik Asuchakot lövették meg, Arany viszont remek napot fogott ki. A hátralevő időben nem jött össze a szeredai becsületgól, Arany 17 védéssel ért el hibátlan teljesítményt. A Ferencváros 3-0-ra győzött – két héten belül másodszor bizonyult jobbnak a székely együttesnél – így immáron 9 pontos előnnyel vezeti a bajnokságot, míg a látogatóknak nem sikerült letaszítaniuk a GYHK-t a harmadik pozícióból.

Fodor Szabolcs együttese február 20-án mérkőzik legközelebb, a IX. kerületiek ekkor a Debrecenbe látogatnak, Sofronék pedig rögtön vasárnap, február 18-án hazafelé menetben tehetik meg ugyanezt.

FTC-Telekom–SC Csíkszereda 3-0 (1-0, 2-0, 0-0)

Fodor Szabolcs vezetőedző, FTC-Telekom:

„Nagyon jó meccset játszottunk, kontrolláltuk a játékot. Az elején betaláltunk emberelőnyből, és utána a második harmadban tudtunk még kettőt lőni. Nagyon egyben volt a társaság, nagyon komoly hokit raktak le a jégre, fegyelmezetten betartották a taktikát. A játék minden elemével elégedettek lehetünk. Ez egy szép szülinapi ajándék, aminek nagyon örülök, de azt hiszem, nem csak én, hanem az egész klub és a szurkolók is büszkék lehetnek most, ez tényleg egy jól sikerült nap volt. Ha képesek vagyunk ilyen szinten játszani, akkor most már tudjuk, hogy a jövőben mihez kell tartani magunkat, ezt szeretnénk megismételni minél többször.”

Mark LeRose másodedző, SC Csíkszereda:

„Nem kezdtünk jól, gyorsan összeszedtünk egy kiállítást, amit az ellenfél ki is használt. Az a speciális játék, ami összességben jellemző a csapatunkra, és amivel általában a mi oldalunkra billen a mérleg, ma nem működött, nem lőttünk gólt emberelőnyben, viszont kaptunk gólt emberhátrányban – ez nem a győzelemhez vezető út. David Levin, a liga legjobb pontszerzője is hiányzott ma, szóval támadásban is picit hátrányban voltunk, ez meglátszott.”