Alapszakasz győztes lett a BJAHC

2023.02.05. 20:42 |

Kangyal Balázs együttese hosszabbítást követően 4-3-ra verte a háromszor is vezető UTE-t.

A hazaiak első sorából ezúttal is hiányzott Djumic, helyére Molnár Bálint csúszott fel a negyedikből, míg Weidemann és Ádám Zsolt is bekerült a keretbe. Az UTE foghíjas összeállításban utazott a kerületi riválishoz: Tornyaira, Kovács Alexre és Madácsira sem számíthattak a mindössze három sorral kiálló lilák, hatodik bekket ismét a 19 éves Erdőhelyi játszott. A kapuban Farkas és Rajna kezdtek.

A kezdeti ismerkedést követően a 8. percben jött az első nagyobb helyzet: Tóth Richárd lövését tolta ki Rajna. A BJAHC kontrollálta a mérkőzést, de Pokornyi megindulása során Farkasnak is résen kellett lennie. A 14. percben meg is szerezték a vezetést a vendégek, Kiss Dániel kékvonalas lövésébe ért bele Benk, a játékvezetők rövid videózást követően megadták a találatot, 0-1. Három perccel később egalizáltak a házigazdák: egy támadó harmadbeli bulit követően Vorobjov maradt egyedül a kapu előtt, első próbálkozását még védte Rajna, majd az ismétlésbe mintha belefújtak volna a játékvezetők, mégis megadták a találatot, 1-1. A szezon közben érkező orosz védő zsinórban harmadik mérkőzésén volt eredményes.

A második harmad javarészét az UTE harmadában töltötte a BJAHC, Schlekmann kiugrásánál és Szita lövésénél kellett Rajnának bravúrt bemutatnia, valamint egy kétperces hátrányt kellett kibekkelnie a lilák speciális alakulatának. A harmad kevés minőségi gólhelyzetet, de annál több technikai hibát hozott.

A harmadik játékrész is mezőnyjátékkal indult, majd a 49. percben egy újpesti támadás során Szabó Bence nem jó helyre szabadított fel, Pereszunko közelről újfent megszerezte a vezetést a vendégeknek, 1-2. Pokornyi ült ki két percre, Elo kapáslövésére bravúrosan átért Rajna, majd Galoha közeli próbálkozását is fogta. Az egyenlítés a kiegészülést követően jött össze: Nagy Krisztián lövése utat talált a hálóba. Támadásban maradt a BJA, Benk is pihenhetett két percet. Meglepetésre előbb az emberhátrányban játszó UTE ütött újabb gólt, Kovács Sebestyén és Nemes mentek el egy védő ellen, utóbbi fejezte be az akciót. Nem sokáig vezettek a vendégek, Szabó Bence emberelőnyben leadott távoli lövését nem láthatta Rajna, 3-3. A folytatásban több gól már nem esett, a hosszabbítás a BJAHC alapszakasz-győzelmét jelentette.

A ráadás első fele az újpestieké volt, majd az utolsó percben Schlekmann verte meg egy az egyben Kiss Patrikot és tette fel a korongot a felsőbe. A BJAHC hosszabbítás során 4-3-ra legyőzte a nyomás nélkül komoly ellenállást jelentő UTE-t, akik idegenben rendes játékidős győzelem nélkül zárták az alapszakaszt.

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV