A továbbjutás a tét Németország ellen

2023.04.11. 16:07 |

A magyar női válogatott kedden a németek ellen játssza utolsó csoportmérkőzését a bramptoni A csoportos világbajnokságon.

Csere történt a magyar női válogatott keretében. Sérülés miatt Mayer Fruzsina már nem tud a világbajnokságon játszani, helyére Faggyas Lilla került be, és már a németek elleni keddi mérkőzésen is szerepelhet.

A mieink számára az ötgólos győzelem jelent biztos továbbjutást, illetve ha négygólos különbség esetén legalább hét gólt szereznek. Ennél kisebb különbségű győzelem esetén arra van szükség, hogy a későbbi mérkőzésen a franciák pontot szerezzenek a svédek ellen.

A két csapat a vb előtt játszott felkészülési meccset, azt a németek 1-0-ra nyerték. Tavaly a dániai vb-n a mieink diadalmaskodtak 4-2-re.

A magyar válogatott vb-programja

Április 6., 19.00 (magyar idő szerint április 7. 1.00) Magyarország-Franciaország 4-2
Április 8., 11.00 (17.00) Magyarország-Svédország 2-6
Április 10., 11.00 (17.00) Magyarország-Finnország 0-5
Április 11., 11.00 (17.00) Magyarország-Németország 

A keret

Kapusok: Bogáti Bianka (HKB), Németh Anikó (MAC Budapest), Révész Zsuzsa (DEAC JA)

Hátvédek: Baker Taylor (Montreal Force, kanadai), Faggyas Lilla (HKB), Kiss-Simon Franciska (HKB), Knee Sarah (KalPa, finn), Mayer Fruzsina (HKB), Németh Bernadett (MAC Budapest), Odnoga Lotti (University of St. Thomas, amerikai), Tóth Enikő (BJA)

Csatárok: Dabasi Réka (Metropolitan Riveters, amerikai), Garát-Gasparics Fanni (Metropolitan Riveters, amerikai), Gondos Tamara (MAC Budapest), Horváth Imola (MAC Budapest), Huszák Alexandra (HKB), Jókai-Szilágyi Kinga (MAC Budapest), Kreisz Emma (Stanstead College, kanadai), Metzler Regina (OHA, kanadai), Pázmándi Zsófia (OHA, kanadai), Rónai Alexandra (MAC Budapest), Seregély Míra (University of Maine, amerikai), Strobl Lara (HKB), Szamosfalvi Petra (HKB), Williams Hayley (Dinamo-Neva, orosz)

Tartalék: Báhiczki-Tóth Boglárka (MAC Budapest), Koncz Boglárka (MAC Budapest), Mozolai Berta (BJA), 

A stáb

Pat Cortina szövetségi kapitány
Delaney Collins másodedző
Kis András másodedző
Fodor Zoltán másodedző
Budai Krisztián kapusedző
Gallyas Gabriella erőnléti edző
Dénes Veronika rehabilitációs edző
Berkes Brigitta masszőr
Tornyi Gábor felszerelés-menedzser
Jasó Judit csapatvezető
Dr. Kolbenheyer Zsuzsanna szakágvezető
Dr. Módy Tóbiás orvos
Kaposi Dávid sajtó

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV