A Titánok nagy lépést tettek a rájátszás felé

2022.01.24. 21:58 |

Magabiztosan győztek a fehérváriak a megyei rangadón, már öt ponttal vezetnek a Dunaújváros előtt.

Titánok-Dunaújvárosi Acélbikák 4-0 (1-0, 2-0, 1-0)

A tizedik helyért, vagyis a rájátszásért küzdő két csapat meccse nagy iramban kezdődött. A DAB aktív volt, érvénytelen gólig jutott, a Titánok viszont szabályosig: a 15. percben Kóger Balázs egy kipattanót lőtt be. A második harmad fehérvári fölényt és két Ambrus Csongor-gólt hozott: az első emberelőnyben született, a második pedig akkor, amikor kiegészültek az Acélbikák.

Az utolsó harmadban taktikusan őrizték vezetésüket a hazaiak, majd egy kontrából Lundin eldöntötte a meccset. Horváth Dominik kapott gól nélkül fejezte be a meccset.

A győzelemmel a Titánok öt pontra növelték előnyüket a DAB-bal szemben a 7-10. helyezettek számára rendezendő rájátszás-kvalifikációs körbe jutásért. Mindkét együttesnek még hét meccse van az alapszakaszból.

Nyilatkozat

Anatoli Bogdanov, vezetőedző, Titánok: „Büszke vagyok a csapatomra, ahogyan ezt a hatvan percet végignyomta. A kapusunk ismét magas szinten játszott és képesek voltunk gólt lőni, amikor eljött az ideje. Türelmesek voltunk és nem hibáztunk. Párat még lőhettünk volna, de ezzel is elégedett vagyok. A saját kis rájátszásunkban csak a győzelmek számítanak, és ma nyertünk. Kell még pár győzelem a statisztikánkba, de az élet megy tovább, nekünk pedig élesnek kell lenni a Csíkszereda ellen ezen a héten.”

Leo Gudas, vezetőedző, Dunaújváros: „Jól kezdtük a meccset, volt pár helyzetünk, de aztán a második harmadban háromszor is emberhátrányba kerültünk, amiből gólokat lőtt az ellenfél. Innen nehéz volt visszajönni, de azért megpróbáltuk. A harmadik harmadban lőttünk vasat is, kettő a semmiben is voltunk, de nem találtunk be. A különbség az volt, hogy nem voltunk annyira agresszívak a gólszerzésben, mint ellenfelünk.”