A Titánok legyőzték a címvédőt, fontos meccset nyert az FTC

2022.01.27. 21:36 |

Kétgólos hátrányból fordítva győztek a Titánok a Csíkszereda ellen. A DVTK Elgestal és Hajnik vezetésével verte a Brassót. Az FTC a Gyergyó elleni hatpontos rangadót húzta be. Az UTE szétlövésben kapott ki Győrben.

UNI Győr ETO HC-UTE 4-3 (1-1, 2-1, 0-1, 0-0, 1-0), szétlövés után

Az UTE több hiányzó nélkül játszott Győrben, a kispadon pedig Virág Csaba vezetőedző és Baróti Zsolt másodedző betegsége miatt ezúttal az Ancsin János, Hajek Márk dirigált. A kapus Monostori első meccsét játszotta a felnőttek között. Az ETO Szalma góljával szerzett vezetést, egy kipattanót lőtt be. Az UTE rákapcsolt, és Just egyenlített. A második felvonásban előbb előnyben, majd hátrányban is betalált a Győr, de Just újabb góljával csökkent a hátrány. A záró harmadban mindkét kapu előtt komoly helyzetek adódtak, majd egy védelmi hibából egyenlített Coatta.. A hajrában ötperces emberelőnybe kerültek az újpestiek, de nem éltek a lehetőséggel. A ráadásban kapuvasat is ütött az UTE. Az öt perc nem hozott döntést, a büntetőket a Győr lőtte jobban, Lendák gólja döntött.

Nyilatkozat

Ladányi Balázs, vezetőedző, UNI Győr ETO: „Jól kezdtük a meccset, lehet azt mondani, hogy az első harmadban elég nagy dominanciát mutattunk az Újpest ellen, de nem tudtuk kihasználni úgy a helyzeteinket, ahogy kellett volna. Utána sikerült előnyt szereznünk, de sajnos elherdáltuk fegyelmezetlenségeinkből fakadóan. Felhoztuk őket, és a végén küzdenünk kellett, hogy eljussunk egyáltalán a büntetőkig. A végén kaptunk egy ötperces kiállítást, amit sikerült kivédekeznünk, onnantól kezdve talán lélektanilag mienk volt a meccs, de ez egészen addig, amíg az utolsó büntetőt nem lőttük be, nem derült ki. 

Hajek Márk, megbízott edző, UTE: „Nem úgy kezdtünk, ahogy zerettünk volna, de ezt annak a számlájára is lehet írni, hogy elég sok kihagyásunk volt, elég sok időt töltöttünk karanténban. A harmadik harmadban visszataláltunk arra az útra, ahogy mi akarunk játszani, onnantól kezdve uraltuk a mérkőzést. A büntetőlövés mindig lutri, most mi így jöttünk ki ebből. Szeretnék gratulálni Monostori Tamás kapusunknak, akinek ez volt élete első Erste Liga mérkőzése, és nagyon jó teljesítményt nyújtott.”

DVTK Jegesmedvék-Brasov Wolves 5-1 (2-0, 2-1, 1-0)

Két emberelőnyös góllal elhúzott a DVTK, mindkétszer Elgestal volt eredményes. Sőt, a második harmad elején is betalált a svéd támadó – 21 perc alatt annyi gólt szerzett, mint előtte az egész szezonban. Kisvártatva Hajnik folytatta a miskolci gólgyártást, úgy tűnt, a 23. percre eldőlt a meccs. A Brassó kapust cserélt, Polc váltotta Tőkét. A vendégek játéka feljavult, Valchar szépített korábbi csapata ellen. A Brassó közelebb már nem tudott zárkózni, az utolsó harmadban Hajnik állította be a végeredményt.

A Brassó sorozatban harmadszor kapott ki. Pénteken a DEAC vendégeként próbálhat meg javítani. A Jegesmedvék vasárnap a Csíkszeredát fogadják.

Nyilatkozat

Tokaji Viktor, vezetőedző, DVTK: „Tudtuk azt, hogy nehéz lesz a Brassó ellen. Fizikális és kemény hokit játszanak. Felkészített minket rájátszásra, amikor tényleg mindent bele kell adni. Ez volt az üzenet a mérkőzés előtt, hogy vegyük fel a kesztyűt, és azt a játékot folytassuk, amit játszottunk a Ferencváros ellen. Három harmadon keresztül kontrolláltuk a mérkőzést, nyilván az, hogy vezetést tudtunk szerezni, nagy segítség volt. Kontrollálni tudtuk érzelmileg, mentálisan és fizikálisan az egész mérkőzést és mindösszesen egy kiállítás volt részünkről. Voltak nehezebb periódusok, amiket sikerült megoldanunk. Egy olyan csapatot tudtunk itthon megverni, ami nem csak érzelmileg, de pontok tekintetében is nagyon fontos.”

Strenk Hunor, másodedző, Brassó: „A problémáink már igazából a korongbedobást megelőzőleg elkezdődtek. Az tudva lévő, hogy van egy pár hiányzónk, de nem szeretném erre fogni a vereséget. Az előző két mérkőzés sem úgy sikerült, ahogy elterveztük. A két erdélyi rangadó fejben leépített minket, és próbáltunk ezen túl lendülni, de nem sikerült. A Miskolc jól jött ki, ránk jöttek egyből, az eredményes emberelőnyüknek köszönhetően kétgólos előnyre tettek szert. Ezt követően futottunk az eredmény után.”

FTC-Telekom - Gyergyói HK 4-2 (1-0, 2-1, 1-1)

A Gyergyó gyorsan emberelőnybe került, de a Fradi jól védekezett. A harmad felénél McFadden juttatta vezetéshez a zöld-fehéreket. A folytatásban inkább az FTC volt aktívabb. A 33. percben Tóth Gergő szedett össze egy szabad korongot, és lőtte ki a rövid sarkot. Sylvestre szépített, de a haramd végén Kóger éles szögből újabb ferencvárosi találatot ért el. Tóth Gergő másodszor is becsapta Rinnét, amire Haaranen fórból gyorsan válaszolt. A GYHK viszont a hajrában kettős hátrányba került.

A két csapat között egy pontra csökkent a különbség. A Fradira szombaton az UTE elleni derbi vár, míg a Gyergyó Dunaújvárosba látogat.

Nyilatkozat

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC-Telekom: „A kupa bronzmeccsén úgy győztünk, hogy sok volt  sérültünk,a  betegünk, sokan sérülésből, betegségből jöttek vissza, ez nagyon fontos volt, és tovább tudtuk vinni ezt a lendületet erre a találkozóra. Nagyon örülünk, de itt nem szeretnénk megállni, nagyon fontos hat meccs van még hátra, és mindig a következő a legfontosabb, pláne úgy, hogy az Újpest ellen játszunk. Szóval erre koncentrálunk és szeretnénk ezt a győzelmi sorozatot tovább vinni, nagyon fontos pontok fognak múlni azon a meccsen.”

Szilassy Zoltán, vezetőedző, Gyergyó: „Egy komoly tempójú meccs volt. Ha a közönség jól szórakozott, akkor szerintem annak mindenki örül, jó reklám a hokinak. Kétségtelen, hogy a meccsnek a koreográfiája az volt, hogy amikor kicsit közelebb jöttünk, akkor a Fradi tudott lőni még egy gólt. Nem ez volt a probléma, inkább az, hogy az első harmadban a Ferencváros nagyon jól ránk jött, nagyon élesek voltak, sok korongot tettek a kapunkra, jól ugrottak a kipattanókra. Az offenzív zónában mi ebben voltunk vékonyabbak, ezt nem csináltuk. A második harmadban sokat voltunk ott, megvoltak a lehetőségeink, mégis többet kellett volna használni a magas embereinket, akik a távoli átlövéseket kellett volna, hogy kapura tegyék és a kipattanó korongokon dolgozni. Három góljuk is megpattanó volt, de azért történhetett, mert nagyon jó forgalmat csináltak Rinne előtt, nagyon jól csinálták a csatáraik a feladatukat. Ebben volt a Ferencváros jobb, ezért megérdemelten nyert, de azt gondolom, hogy nagyon komolyan dolgoztunk, nem adtuk fel egy másodpercig sem, és próbáltunk minden eszközzel közelebb jönni. A végén is próbáltunk kettős emberhátrányban lapot húzni a 19-re, küldtük ki a csatárokat, hogy hátha még közelebb jövünk. Kicsit a képeségeinkre hagyatkoztunk és arra, hogy majd megint szép gólokat lövünk. Vannak olyan mérkőzések, amikor a munkás gólokra van szükség, és ma ezen a területen a Ferencváros többet tett, mint mi.

Titánok-SC Csíkszereda 5-4 (2-2, 0-2, 3-0)

Villámgyors góllal a Titánok kerültek előnybe, Dudkin volt eredményes. A harmad vége mozgalmasan alakult: a Csíkszereda bő egy perc alatt fordított, aztán a hazaiak egyenlítettek. A Sportklub nagy fölényben volt a folytatásban, és két góllal ellépett 40 perc után. Az utolsó felvonás viszont nagy fordítást hozott. A Titánok kettős fórba kerültek kétszer is, és ezeket kihasználva egalizáltak. Az 55. percben egy kontrát szépen fejezett be az előző hét legjobbjának választott Ambrus Csongor. A címvédő próbálkozott, de a hazai együttes hősies védekezéssel megtartotta a vezetést, és legyőzte a jóval esélyesebb erdélyieket.

A Sportklub tíz győztes meccs után kapott ki. A Titánok harmadszor nyertek egymás után, újabb lépést téve a tizedik hely megtartása felé.

Nyilatkozat

Anatoli Bogdanov, vezetőedző, Titánok: „Sokkal többet értünk el ma, mint vártunk és reméltünk. A srácok nagyon jól játszottak. Frissen kezdtünk, meg is szereztük a vezetést és talán egy kicsit passzívvá váltunk. Ha megnézzük az ellenfél keretét, kiváló együttesről van szó, erősebb ligában is megállnák a helyüket. A legjobbunkat adtuk és jól védekeztünk, nagyon jól kerültük el az előző meccsen elszenvedett sok emberhátrányt. A harmadik harmadra egy edző sok mindent mondhat az öltözőben, de a játékosokon múlik, hogy utasok lesznek csak, vagy harcosok. Ők ma a harcosok voltak, visszajöttünk a remekül kihasznált előnyöknek köszönhetően. A győztes gólunknál hidegvérű támadást vezettünk. Annyit tudtam mondani a játékosoknak a végén, hogy nincsenek szavaim. Az élet megy tovább, pénteken megérdemelt szabadnapunk lesz, aztán pedig folytatjuk a felkészülést a következő kihívásra."

Rico Rossi, vezetőedző, Csíkszereda: „Az első és második harmadban jól teljesítettünk, majd fegyelmezetlen hibák miatt elveszítettük a meccset.”

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV