A Séra Miklós-díj idei jelöltjei

2024.05.23. 10:00 |

Május 30-án adják át a szezon legjobbjainak járó egyéni díjakat. A Séra Miklós-díjat az utánpótlásban dolgozó legjobb szakember kapja.

A Séra Miklós-díj 2007-ben alapította az MJSZ. Az elismerés névadója az abban az évben elhunyt Séra Miklós, aki ugyan másik sportágban, a világhírű magyar kajak-kenuban nevelte évtizedeken át a világ legjobbjait, ám nagy szerelme volt a jégkorong, telente ennek a sportnak hódolt, válogatott kerettagságig jutott, és szakedzői képesítést is szerzett, segítette a tehetségeket.

Delaney Collins

Játékosként háromszoros világbajnok volt a kanadai válogatottal. A magyar női programban 2022 óta dolgozik, leginkább a felnőttválogatottnál Pat Cortina másodedzőjeként ismert. Ebben a szezonban a női U16-os válogatott szövetségi edzőjeként megnyerte a téli ifjúsági olimpiát Dél-Koreában: a csapat végig magabiztosan menetelt, és sporttörténelmi sikert ért el. Mentoredzőként az U18-as női együttest is segítette.

Pichler Gyula

Hamarosan 77 éves lesz, de még mindig aktív. A MAC utánpótlásában rengeteg kapus fordult és fordul meg a kezei alatt, sokak útját egyengette az Erste Ligáig, a korosztályos vagy felnőttválogatottig. A mostani szezonban az U12-esekkel megnyerte a Magyar Kupát, az U14-esekkel pedig második lett a hazai bajnokságban.

Tokaji Viktor

Az Erste ligás időszak után a mostani idényben a FEHA19 U21-es együttesét irányította, és a fehérvári juniorok biztosan nyerték meg a magyar bajnokságot, a döntőben söprést mutattak be a DVTK JJSA ellen. Az osztrák U20-as bajnokságban negyeddöntőig jutott a csapat. Tagja volt az U18-as válogatott edzői stábjának is, a frederikshavni divízió 1/A világbajnokságon az ifjúságiak a negyedik helyen végeztek. A következő idényben újra az Erste Ligában dolgozhat, a FEHA19 nagycsapatának élére nevezték ki.

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV