A ráadásban nyerte meg az UTE a derbit

2018.09.10. 23:00 |
Az újpesti csapat hátrányból fordítva, Andrej Hebar duplájával győzte le az FTC-Telekomot az Erste Liga hétfő esti rangadóján.

Jó iramban kezdődött a meccs, nyíltsisakos támadójátékot mutattak be a csapatok. Az UTE volt némileg aktívabb, többet lőtt, de Arany Gergely nagyszerűen teljesített a kapuban. A 18. percben mégis a Fradi került előnybe egy szerencsés góllal: Jászai Dávid tette be a korongot, amely Varga Arnold korcsolyáján megpattant, így Ales Silát becsapta.

A második harmad a Ferencvárosé volt, de minden helyzetet kihagytak a vendégek. A felvonás elején kettős fórban is próbálkozhattak, de sem ekkor, sem sima emberelőnyben nem tudták növelni előnyüket. Sőt, Pavuk Attila büntetőt is kihagyott, és a kapuvas is a hazaiakkal volt.

Az utolsó játékrészben nagy erőket mozgósítottak a lila-fehérek az egyenlítésért, de Arany továbbra is ihletett formában védett, és az FTC is veszélyes kontrákat vezetett. A hajrában előbb a Ferencváros került emberelőnybe, de ez nem tartott sokáig, sőt, Braden Walls szabálytalansága után az UTE támadhatott fórban. Az időkérés után nem is kellett sokáig várni az egyenlítésre: Andrej Hebar óriási gólt ütött kapásból az 58. percben. Újabb gól nem esett, így jöhetett a hosszabbítás, az FTC-nek két napon belül a második.

A ráadást az Újpest kezdhette emberelőnyben Anssi Rantanen áthúzódó kiállítása miatt, és ahogy lejárt a két perc, meg is szerezték a győztes találatot egy furcsa helyzetből. Hebar lőtt ismét távolról, a korong kijött Aranyról, de egy védő korcsolyájáról visszafelé pattant, még mielőtt Sikorcin beleérhetett volna, és el is csúszott a kapus mellett. A játékvezetők kétszer is visszanézték az esetet, de megadták a gólt, így a szezon első derbije újpesti sikerrel zárult.

UTE - FTC-Telekom 2-1 (0-1, 0-0, 1-0, 1-0) - hosszabbítás után

Gyerehokizni