A padlóról állt fel a Fradi

2017.12.01. 23:55 |

A Ferencváros hátrányból fordított a MAC elleni rangadón, és győzelmével újra dobogós az Erste Ligában.

Az első harmadban úgy tűnt, a MAC visszavág a Ferencvárosnak a legutóbbi vereségért. A vendégek már a 3. percben előnybe kerültek Somogyi Balázs találatával, majd a 8. percben Chris Bodó emberelőnyben lőtt Pleszkán József kapujába. Sevela Peter egyébként felépült, de a kispadon maradt. Az első harmadban 17-5 volt a kapuralövési arány a vendégek javára. A Fradi a játékrész utolsó öt percére lendült bele, és egy kiállítás kihasználva 15 másodperccel a vége előtt szépített: Németh Attila alapvonalról kapu elé lőtt korongját Szappanos Dávid vágta a hálóba.

A második harmadban agresszívebb volt a Ferencváros, de hiába támadhatott több mint egy percig kettős emberelőnyben, nem tudott egyenlíteni. Sőt, öt a négy ellen majdnem a vendég csapat lőtt emberhátrányos gólt, de Pleszkán bravúrral védett. Ezt követően fordult a kocka, és a MAC került kettős fórba, amellyel szintén nem tudott élni, ám a sima előnnyel már igen: Somogyi Balázs szerzett újabb gólt.

Az FTC nem adta fel, és viszonylag gyorsan egyenlített. A 32. percben a korábban két ziccert elpuskázó Jereme Tendler szépített egy vasról bepattanó lövéssel, majd alig két perccel később kiosztott egy gólpasszt Dubek Vladimirnek. A folytatásban mindkét csapat előtt adódtak helyzetek, de a kapusok jól tették a dolgukat.

A záró harmad kiegyenlített játékot hozott, a csapatok sok lövéssel próbálkoztak. Gól azonban csak egy született: az 50. percben Fliszár Zalán a vendégek kapuja mögül tette vissza a korongot, amit a berobbanó Jereme Tendler közelről betuszkolt.

A MAC az utolsó percben lehozta kapusát, így emberelőnyben támadhatott, és 35 másodperccel a vége előtt be is talált, miután Dansereau beleért egy távoli lövésbe, de Greg Lindqvist videóbírót kért. A játékvezetők több mint tíz percig vizsgálták a helyzetet, többször is visszanézve azt, és végül nem adták meg a gólt.

A Fradi a szezonban már másodszor győzte le korábbi nagy mumusát, és fellépett a dobogóra.

Ferencváros-MAC Budapest 4-3 (1-2, 2-1, 1-0)

Nyilatkozat

Greg Lindqvist, FTC: „Az első harmad után iszonyatosan boldogok voltunk az 1-2-es eredménnyel. Lehetett volna 5-0 is, csak hajszálon múlott, hogy nem így történt, macska-egér játékot játszottak velünk. A második harmadban sok büntetés volt mindkét oldalon. Volt pár helyzetünk, eggyel élni is tudtunk, valamint sokkal nagyobb harci kedvvel játszottunk. A harmadik harmadban továbbra is jól játszott a MAC, de kemények voltuk és szerencsénk is volt, azonban így is volt kimaradt helyzetünk, legalább négy. A MAC jó csapat, úgyhogy boldogok vagyunk a három ponttal. Jól harcolt a csapat az első harmad után, nagyon jó arcát mutatta, amivel megszerezte a három pontot, ennek nagyon örülünk."

Majoross Gergely, MAC: "Kiválóan kezdtünk, irányítottuk a játékot, egészen, amíg nem jött a sok kiállítás. A jó kezdés után gyakran visszaesünk, és lekerülünk a helyes útról, ez talán a legnagyobb gyengeségünk. Azt érezhették a srácok, hogy az első harmad után nem 2-1-re, hanem 4-0-ra kellene vezetnünk, de a jégkorong nem ilyen. Az lenne a feladatunk, hogy tartsuk magunkat a tervhez. Most ettől eltértünk, és harmadik harmadban hátrányba kerültünk, futottunk az eredmény után, és bár mindent megpróbáltunk, nem sikerült az egyenlítés."

(Fotó: Manases István)

Gyerehokizni