A női csapat nem adta fel, Japán szétlövésben győzött

2023.02.12. 17:41 |

A magyar női válogatott komoly küzdelemben háromszor is egyenlített Japán ellen, végül büntetőkkel kapott csak ki az Öt Nemzet Torna utolsó napján a Tüskecsarnokban.

A női válogatottból Huszák Alexandra, Németh Bernadett és Tóth Enikő sérülés miatt maradt ki, nem játszott Hayley Williams, illetve Szabó Fruzsina sem. A kapuban Németh Anikó kezdett.

Japán eddig gólt sem kapott a tornán, és utolsó meccsét is aktívan kezdte, de Németh Anikó jó védéseket mutatott be. A 4. percben viszont tehetetlen volt, egy korongvesztés után Jamasita Hikaru talált be. Rögtön ezt követően emberhátrányba kerültek a mieink, de ezt sikerült kibekkelni. Aztán összejött az egyenlítés, a 8. percben Mayer Fruzsina a kapu mögül, hátrafelé tette vissza a korogot, az üresen érkező Metzler Regina pedig nem hibázott. Az ellenfél fél perc múlva újra vezetett, Miura lőtte be a gyors akciót. A mieink bátran játszottak, de az ellenfélnek is akadt helyzete. Az egyenlítés végül emberelőnyben jött össze: Kiss-Simon Franciska távoli lövése vágódott a felső sarokba a 19. percben, Maszuharának nem volt esélye.

A második harmad elején emberhátrányt kellett kivédekezni, de megoldotta a csapat Németh Anikó vezérletével. Aztán fordult a kocka, és a mieink támadhattak öt a négy ellen: volt is helyzete Garát-Gasparicsnak és Mayer Fruzsinának, de nem sikerült megszerezni a vezetést. Aztán újabb magyar kiállítás következett, amit szintén kibekkeltek a mieink. Jó iramban zajlott a játék a harmad utolsó tíz percében is, a magyar csapat egyenrangú ellenfél volt az idő nagy részében.

A harmadik felvonás elején Japán harmadszor is előnybe került: Ukita bepassz helyett éles szögből a rövid sarkot választotta. Hajtottak a mieink az újabb egyenlítésért, de a japán ellenakciók is rendre veszélyesek voltak, Németh Anikó nem unatkozott. Egy újabb kiállítást nagyot küzdve sikerült kihúzni, aztán utána a mieink próbálkoztak fórban, Sarah Knee járt közel a gólhoz távoli lövéssel. Ami ekkor nem sikerült, az 59. percben igen: a hátvéd szép csellel játszotta tisztára magát, és lőtt nagy gólt. Az utolsó percben újabb japán helyzetnél kellett résen lenni.

A ráadás is tartogatott izgalmakat, Japán próbálkozott többet, ám jöttek a magyar blokkok és védések. Az öt perc nem hozott döntést, így jöhettek a büntetők. Az elsőt Ito belőtte, aztán a magyarok az utolsó párban egyenlítettek, Dabasi Réka higgadt és szemtelen megoldással csapta be a kapust. A következőt szintén bevágta a csatár, de a japán lövő sem hibázott. Dabasi harmadszor már nem tudta becsapni a kapust, az ellenféltől viszont Toko Haruka betalált, így a legutóbbi vb-n ötödik ázsiai csapat nyerte az Öt Nemzet Torna utolsó meccsét.

A mieink két meccset megnyertek, kettőt ráadásban veszítettek el, így nyolc pontot szereztek a tornán.

Az összeállítás:

Dabasi, Kreisz. Garát-Gasparics
Jókai-Szilágyi, Horváth, Pázmándi
Metzler, Rónai, Mozolai
Strobl, Gondos, Szelényi

Koncz, Knee
Kiss-Simon, Mayer
Faggyas, Gengeliczky
Báhiczki-Tóth

Németh A. (Révész)

A keret:

Kapusok: Németh Anikó (MAC Budapest), Révész Zsuzsa (DEAC JA), Szabó Fruzsina (OHA, kanadai)

Hátvédek: Báhiczki-Tóth Boglárka (MAC Budapest), Faggyas Lilla (HKB), Gengeliczky Dorottya (OHA, kanadai), Kiss-Simon Franciska (HKB), Knee Sarah, Koncz Boglárka (MAC Budapest), Mayer Fruzsina (HKB), Németh Bernadett (MAC Budapest), Tóth Enikő (BJA)

Csatárok: Dabasi Réka (Metropolitan Riveters, amerikai), Garát-Gasparics Fanni (Metropolitan Riveters, amerikai), Gondos Tamara (MAC Budapest), Horváth Imola (MAC Budapest), Huszák Alexandra (HKB), Jókai-Szilágyi Kinga (MAC Budapest), Kreisz Emma (Stanstead College, kanada), Metzler Regina (OHA, kanadai), Mozolai Berta (BJA), Pázmándi Zsófia (OHA, kanadai), Rónai Alexandra (MAC Budapest), Strobl Lara (HKB), Szelényi Nina (HKB), Williams Hayley (Dinamo-Neva, orosz)

A stáb

Pat Cortina szövetségi kapitány
Delaney Collins másodedző
Kis András másodedző
Fodor Zoltán másodedző
Budai Krisztián kapusedző
Gallyas Gabriella erőnléti edző
Dénes Veronika rehabilitációs edző
Berkes Brigitta masszőr
Tornyi Gábor felszerelés-menedzser
Jasó Judit csapatvezető
Dr. Kolbenheyer Zsuzsanna szakágvezető
Dr. Módy Tóbiás orvos
Kaposi Dávid sajtó

Az Öt Nemzet Torna programja:

Február 7., 20.00 Magyarország-Szlovákia 7-6

Február 8., 20.00 Szlovákia-Norvégia 3-2 b.u.

Február 9., 16.30 Szlovákia-Franciaország 4-3 b.u.
Február 9., 20.00 Magyarország-Norvégia 3-0

Február 10., 16.30 Szlovákia-Japán 0-10
Február 10., 20.00 Norvégia-Franciaország 2-5

Február 11., 16.30 Magyarország-Franciaország 2-3 h. u.
Február 11., 20.00 Japán-Norvégia 7-0

Február 12., 14.30 Magyarország-Japán 3-4 b.u.

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV