A negyedik meccs után egálra áll a BJA és az FTC párharca

2023.03.09. 20:51 |

Miután az FTC-Telekom mindkét pályaelőnyét elvette a Vasas Jégcentrumban, a BJA HC a Tüskecsarnokban egyenlítette ki a párharcot azzal, hogy az elődöntő 4. mérkőzését 3–0-ra megnyerte.

A BJA helyzetével indult a meccs, de a korong helyett Elo került a kapuba. Az ütközés Aranynak fájt igazán, de a Fradi rájátszásban reneklő kapusa tudta folytatni a játékot. Kornakkernek is hamar akadt dolga, a harmadik percben Marva próbálkozásáz mamuttal védte. Az első és a harmad egyetlen gólja a tizedik perc kezdetén esett: a vendégek letámadtak az FTC harmadában, Schlekmann keresztpassza után Pozsgai lőtt messziről, ezt Arany védte, de a kipattanót Viikila az üresen tátongó jobb alsóba tette. Az első játékrész során mindkét csapatnak volt egy-egy fórja, de ezek kihasználatlanok maradtak. Négy a négy ellen pedig a BJA megszerezte a második találatát: Schlekmann indította a szélen Vorobevet, aki a védő mellett a középen érkező Nagy Krisztiánhoz passzolt, ő pedig közelről nem hibázott. 

A második harmad sem hozott gólesőt, a legnagyobb helyzetek a BJA 26. percben kapott emberelőnye hozta. Először a vendégek lőttek egy felső kapuvasat, majd Kulmala korongot szerzett a felezőnél, de a ziccerét védte Kornakker. A másik kapunál Szita került szembe Arannyal, a védő azonban levette a korongot az ütőjéről, mielőtt lőtt volna. Ezután még inkább felpörgették a játékot a csapatok, a Fradi kétszer is próbálkozhatott fórban, de egyikben sem talált be. A BJA sem tudta kihasználni a sajátját, viszont fél perccel a játékrész vége előtt ismét megadatott nekik a lehetőség, amit átvihettek az utolsó harmadra.

De ez is használatlanul maradt, miután Garát közelije után átpörgött a korong Aranyon, majd Viikila lövését hárította a Fradi kapusa, Garát nem tudta bekotorni a kipattanót. Nem kellett sokat várni az újabb Fradi fórra, Tóth Gergely ugyanis Farkast gáncsolta el attól, hogy megiramondjon  a kapu felé. A létszám azonban másodperceken belül kiegyenlítődött, miután a zöld-fehérek túl sokan voltak a jégen. Négy a négy ellen aztán jött a BJA második gólja: Schlekmann indította a szélen Vorobevet, aki a védő mellett a középen egyedül érkező Nagy Krisztiánhoz passzolt, ő pedig közelről a hálóba vágta a korongot. Ezután az ember csak kapkodta a fejét, úgy jöttek egymás után a kiállítások, de ez a periódus újabb találat nélkül zárult.

Hat perccel a meccs vége előtt időt kért a Ferencváros, hogy átbeszélje az emberelőnyt, de a gólszerzés e két perc alatt sem jött össze a hazaiaknak. Az utolsó három perc kezdetén lehozták a kapust, de egyúttal korongot is vesztettek, amely után Galoha állította be a 3–0-s végeredményt.

Négy meccs után tehát 2–2-re áll a párharc, folytatás szombaton a Vasas Jégcentrumban.

Fodor Szabolcs, az FTC-Telekom vezetőedzője: Azt gondolom, hogy a srácok tényleg kirakták megint amilyük van. Egy kicsit meg vagyunk fogyatkozva, és játszunk egy olyan csapat ellen, amely tükör simán nyerte szinte az alapszakaszt, és tele vannak válogatott játékosokkal. Ugye a mai meccsen éppen nem, de vannak olyan válogatott közeli hátvédjeik, akik nem is játszanak, nem is férnek be a keretbe. Szóval azt gondolom, hogy tényleg egy ilyen csapat ellen kiteszünk mindent, amink van, és ez nem mindig elég a győzelemre, mert ahogy mondtam, egy nagyon komoly akadémia áll a BJA mögött, és tudnak meríteni bármennyi játékost, amit mi nem nagyon tudunk megcsinálni. Ez ugye egy komoly háttért biztosít nekik, nagyon komoly szponzorokkal és nagyon komoly játékos kerettel. Szóval, nagyon büszke vagyok a srácokra, hogy egyáltalán kettő-kettőre tudunk állni ez ellen a csapat ellen. Még egyszer mondom úgy, hogy három sorral tudtunk menni, és olyan játékosok is játszottak, akik nem biztos, hogy mindig vezérszerepben vannak, vagy komoly jégidőkkel.

Marton Tibor, BJA HC másodedzője: A Ferencváros nagyon meg tudott újulni itt a rájátszásra, és tényleg nagyon nehéz ellenük játszani, elveszik a sanszokat. Az előző mérkőzés után beszéltem róla, hogy nekünk azért elég jó gólátlagunk van, és ők azért ezt elég jól lenyomták. Vagy megpróbálunk erre visszatérni, vagy pedig mi is megpróbáljuk a lehetőségeket tőlük elvenni, és most azért még a harmadik harmad adatait nem néztem meg, de az első kettőben azért számottevő sanszuk nem volt, és ez volt a kulcs, hogy igazából nem adtunk nekik könnyű lehetőségeket, mert ha adunk, nagyon rutinos csapat és kihasználják.

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV