A negyeddöntő játékosa: Jack Combs

2021.03.15. 13:53 |

Remek párharcokat és több kiemelkedő teljesítményt is lehetett látni az Erste Liga negyeddöntőjében. Hét góljával és két asszisztjával kiemelkedett a Csíkszeredai Sportklub amerikai csatára, Jack Combs, aki hátára vette a csapatát a Gyergyói HK ellen.

John Anthony Combs St. Louis-ban született 1988-ban. Az OHL után az ECHL-ben, a CHL-ben és az AHL-ben is megfordult több klubban, és részt vett a Colorado, valamint a Florirda táborában, de az NHL-ben nem kapott lehetőséget.  2014-ben próbálta ki magát az orosz másodosztályban, de ez a kaland csak 11 meccsig tartott, majd ez amerikai hazatérést követően a svéd második vonalba is belekóstolt, de ott sem maradt sokáig. 2016-tól két szezont a német bajnokságban szerepelt, első évében 27 góllal gólkirály lett. A svájci bajnokságba is belekóstolt egy évre, a Kloten szerződtette. A legutóbbi idényt az ECHL-es Wichita Thunderben kezdte, majd a DEL2-es Bad Nauheimben fejezte be. Tavaly novemberben igazolta le a Csíkszereda. Az alapszakaszt 24 meccsen 34 ponttal zárta, és ehhez tett még hozzá 7+2-t a Gyergyó elleni negyeddöntős párharcban. Öccse, Charlie szintén jégkorongozik, az NCAA-s Michigan State-ben Papp Kristóf csapattársa.

Hét gólt is lőttél a negyeddöntő meccsein. Mitől ment most ilyen jól a játék?

Nem hiszem, hogy titok lenne ebben. A csapat- és a sortársaimnak jár az elismerés, hogy ennyi jó helyzethez segítettek hozzá.

Az első két találkozó a Gyergyó ellen nagyon szoros volt, aztán utána nagyobb különbséggel nyert a Csíkszereda. Min kellett változtatni?

Az első két meccs ráadásban dőlt el, utána sokkal jobban koncentráltunk arra, hogy betaláljunk a hálóba, amikor lehetőségünk adódott erre.

Mit vársz az FTC-Telekom elleni elődöntőtől?

Ez nagyon jó sorozatnak ígérkezik, két remek csapat között. Mindkét együttesnek van stílusa, megmutatta már az erejét és meg akarja nyerni idén a bajnokságot. Nagyon szoros elődöntőre számítok, ami könnyen elmehet hét meccsig is.

Hogyan készülsz a sok utazásra?

Erre nem lehet felkészülni, a buszon csak megpróbálsz pihenni és aludni, amennyit csak lehetséges.

A Csíkszereda már elérte a legjobb formáját, vagy van még olyan terület, ahol javulni kell?

Szerintem egy csapat esetében sosem lehet azt mondani, hogy ennél már nem lehet jobban játszani. A hoki sosem tökéletes, mindig lehet valamit jobban csinálni.

Milyenek a benyomásaid az Erste Ligáról?

Mielőtt a Csíkszeredához igazoltam volna, nem tudtam, milyen lesz a színvonal, de nagyon lenyűgözött az itt tapasztalható tehetség és karakter. Sok remek játékos hokizik a ligában.

A zárt kapus meccsek miatt nem élhetted át a szurkolók biztatását, de más módon találkozhattál az elhivatottságukkal. Mit gondolsz a szeredai drukkerekről?

Sokat hallottam arról, hogy nekünk van a legjobb szurkolótáborunk, szóval csalódás, hogy nem lehetnek ott a meccseken. Néhány megnyilvánulását valóban láttam, hogy mennyire szenvedélyesek, és remélem, visszatérhetnek a lelátóra még ebben a szezonban.

Sok országban megfordultál. Hol tanultad a legtöbbet?

Európából Németországban, mert ott tanultam meg, milyen is az európai hoki, és hálás vagyok az ott töltött időért.

Testvéred is jégkorongozik. Cél, hogy egyszer egy csapatban szerepeljetek?

Menő lenne nagyon, de húzzon bele és legyen minél előbb profi, mert én csak egyre öregebb leszek.