„A munkában hiszek!” – már edzésben a férfi felnőttválogatott

2022.04.06. 15:22 |

Sean Simpson szövetségi kapitány már a második edzésen rátért a taktikai elemekre, a magyar válogatott tehát az összetartás elején rögvest belevetette magát a világbajnoki felkészülést szolgáló munkába.

Ahogyan arról beszámoltunk, elkezdte az áprilisi, ljubljanai divízió 1/A-csoportos világbajnokságra való felkészülést férfiválogatottunk, egyelőre azokkal a játékosokkal, akik rendelkezésre állnak – tart még az Erste Liga döntője hovatovább.

Mások különösen örömteli okok miatt hiányoznak, elvégre a Hydro Fehérvár csapata történelme legnagyobb sikerét megélve döntőzik az osztrák bázisú bajnokságban.

„Ez a lehető legjobb dolog, ami a magyar hokival történhet, sok magyar játékossal érték el a döntőt a fehérváriak – fogalmazott Sean Simpson szövetségi kapitány. – Nincs értelme azon gondolkodni, mi lenne, ha hamarabb csatlakozhatnának hozzánk a fehérváriak, örülni kell annak, hogy még feladatuk van a klubjukban. Ott voltam a Villach elleni mérkőzéseken, nagyszerű lenne, ha sikerülne megnyerniük a bajnokságot, hiszen akkor közvetlenül is magukkal hoznák a válogatottba a játékosok a győztes mentalitást” – tette hozzá.

„Két edzésünk volt eddig, a hozzáállás megfelelő, elégedett vagyok a kezdettel. Szezon közben keveset találkoztunk, most az a feladat, hogy csapattá váljunk, lefektessük a taktikát és a szisztémát, amiben játszunk, és persze kőkeményen dolgozzunk” – így a szövetségi kapitány, aki két újoncot is hívott az előzetes keretbe, Kovács Alexet (ő végül betegség miatt a szerdai edzésen már nem tudott részt venni) és Schlekmann Márkot.

„Kicsit hihetetlen volt, hogy megkaptam a meghívót, igyekszem 100 százalékot adni az edzéseken” – mondta Schlekmann Márk, akinek még jelenése van az U21-es bajnokság döntőjében, ahol 3-2-re vezet a Budapesti Jégkorong Akadémiával szemben az ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia együttese. – Egyelőre az U21-es bajnokság áll a középpontban, ott szeretnék a lehető legjobban szerepelni, aztán remélem, hogy jövő héten is maradhatok még a válogatottal. Nagyon befogadóak voltak a srácok, majdnem mindenkit ismerek személyesen, jól érzem magam.”

Pozsgai Tamás, a válogatott rutinos tagja szerint is jó hangulatban kezdődött az összetartás.

„Mindig jó a válogatottba jönni, ráadásul most úgy tűnik, tényleg megrendezik a világbajnokságot, szóval mindenki izgatott. Nekünk egy ideje véget ért a szezon, így azok, akik többet tudtak pihenni, már jobban várták, hogy kezdődjön az összetartás. Egy napot kaptunk arra, hogy kicsit megérezzük a jeget, aztán ma már belecsaptunk a taktikai elemek gyakorlásába, mindenkinek tisztában kell lenni ezekkel.”

A világbajnokságon a házigazda Szlovénia mellett Dél-Korea, Litvánia és Románia lesz a magyar csapat ellenfele, a csoportból két válogatott jut fel az A-csoportba, merthogy Franciaországot és Ausztriát a nemzetközi szövetség Oroszország és Fehéroroszország kizárását követően az elitmezőnybe sorolta.

„Én a munkában hiszek, természetesen a történtek fényében a százalékos esélyeink nőttek az igazán szép eredmény elérésére, de teljesen felesleges ezzel most foglalkozni. Nem szeretek jóslásokba sem bocsátkozni, keményen kell dolgoznunk, el kell végezni minden munkát, és akkor felkészülten utazhatunk a vb-re” – fogalmazott Pozsgai Tamás.

A magyar válogatott négy edzőmeccset játszik a világbajnokságig, április 14-én Ukrajna (Miskolcon rendezik), 19-én Szlovénia (a helyszín Székesfehérvár), 22-én ismét Ukrajna (a Vasas Jégcentrumban), majd 28-án Dél-Korea ellen, szintén Káposztásmegyeren.

A program:

Április 14., 18:00, Magyarország-Ukrajna, Miskolc
Április 19., 19:00 Magyarország-Szlovénia, Székesfehérvár
Április 22., 19:00 Magyarország-Ukrajna, Vasas Jégcentrum, Budapest
Április 28., 17:15 Magyarország-Dél-Korea, Vasas Jégcentrum, Budapest

A keret:

Rajna Miklós G UTE
Bálizs Bence G MAC HKB Újbuda
Fejes Nándor D Gyergyói Hoki Klub
Dóczi Zsombor D MAC HKB Újbuda
Szirányi Bence D DVTK Jegesmedvék
Garát Zsombor D MAC HKB Újbuda