A múlt a MAC mellett szól

2018.03.07. 07:50 |

A MAC és a Brassó csatájával indul az Erste Liga rájátszásának elődöntője.

Mindkét együttes hatmeccses sorozatban jutott túl a negyeddöntőn: a MAC 2-1-es hátrányból fordítva búcsúztatta a Ferencvárost, míg a Brassó az Újpest ellen állt fel, és fordulatos találkozók után került a négy közé.

Az egymás elleni mérleg a budapestieknek kedvez, az alapszakaszban mind a négy meccset megnyerte a MAC. A Tüskecsarnokban 4-3-as és 5-2-es győzelmek születtek, Erdélyben pedig kétszer 2-1-re nyert a fővárosi gárda.

Majoross Gergely hasonló játékra számít, mint a Ferencváros ellen.

„Azt lehet várni tőlünk, mint amit az előző szériában tudtunk nyújtani, miután visszaálltunk a helyes vágányra. A válogatott szünet után kellett egy kis idő, amíg újra összeállt a játék, de most már megvan a fonal, amit tovább kell követnünk. Bízom abban, hogy az utolsó pár meccshez hasonlóan tudunk játszani az elődöntőben is, bár tisztában vagyok azzal, hogy a Brassónak erősebb kerete van” – fejtette ki.

A MAC edzője szerint amit a Brassó az alapszakaszban nyújtott, annál a keret többre hivatott, és az új edző érkezésével látni is a bennük lévő potenciált.

„A Brassó mély kerettel rendelkezik, tapasztalt játékosokkal tele, akik közül bárki elő tud lépni. Van egy remek csatáruk Walls személyében, aki meggyőző számokat hozott, de meglátjuk, hogy az élcsapatok ellen mire lesz képes. Nehéz szériára készülünk, de túl tudunk jutni az ellenfélen. Azért választottuk a szerdai kezdést, mert jobb, ha lendületből megyünk tovább” – nyilatkozta a szakvezető, aki bízik abban, hogy már számíthat a sérülésből felépülő Nagy Krisztián játékára is.

A másik oldalon is a jó forma megtartásában bíznak. Ahogy a negyeddöntő legjobbjának megválasztott Braden Walls is mondta, az utóbbi időben csapatként voltak erősek, és továbbra is magabiztosan kell játszaniuk.

A Brassó edzője, Julius Penzes nehéz meccsekre számít.

„Jó ellenfél vár ránk, amely megnyerte a középszakaszt. Örülünk, hogy velük mérhetjük össze az erőnket, biztos vagyok abban, hogy kiváló meccseket láthatnak a nézők. Jó mentális és fizikai felkészülésen vagyunk túl, hisszük, hogy tovább tudunk jutni” – nyilatkozta.

Az első mérkőzés szerdán este 19 órakor lesz a Tüskecsarnokban, majd csütörtökön 20 órakor is összecsapnak a felek. Ezt vasárnap és hétfőn két brassói meccs követi.