A MOB köszöntötte ifjúsági olimpiai bajnokainkat

2024.02.28. 15:49 |

A Magyar Olimpiai Bizottság és a Wizzair közös sajtótájékoztatójának egyik elemeként üdvözölték a sportágtörténeti siker főszereplőit.

Mint ismert, januárban Magyarország és a magyar jégkorongsport első téli ifjúsági olimpiai bajnoki címét szerezte leány 3x3-as válogatottunk a dél-koreai Gangwonban.

Bátyi Boróka, Bereczki Dóra, Csordás Csenge, Faragó Luca, Hajdu Lili, Haraszt Lorina, Hiezl Réka, Polónyi Petra, Sághy Lara, Simon Bíborka, Szabó Bonita, Takács Zoé és Weiler Krisztina Delaney Collins és a szakmai stáb irányításával, hibátlan teljesítménnyel lett aranyérmes.

A lányokat most ünnepélyesen is köszöntötte Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, valamint Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár a MOB és a Wizzair közös sajtóeseményén.

Itt egyébként bejelentették, hogy a magyar olimpiai csapat, a Team Hungary hivatalos partnere a Wizzair lett, a magyar légitársaság szállítja majd a párizsi nyári olimpiai játékokra a mieinket. Ahogyan egyébként a labdarúgó-válogatottat (és különgépekkel a magyar drukkereket) is a németországi Európa-bajnokságra.

Kis mellékszál, de a sportágunk szempontjából releváns hír: a Wizzair a közeljövőben hat új járatot indít Budapestről, az egyiket – hetente háromszor – Brassóba. Az idegenbeli erdélyi Erste Liga-bajnokik meglátogatása tehát egy fokkal még egyszerűbb lehet a jövőben egy kis szervezéssel.

A sajtóesemény után Hiezl Réka, Simon Bíborka, az aranyérmes csapat tagjai, valamint Kolbenheyer Zsuzsanna, a Magyar Jégkorong Szövetség és a Nemzetközi Jégkorong-szövetség elnökségi tagja mondta el gondolatait az olimpiai éremről és jelentőségéről.

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV