A legnagyobb erősségünk az volt, hogy csapatként játszottunk

2023.01.03. 15:33 |

A második helyen végzett a rangos, svédországi MODO Kupán a magyar U16-os válogatott. Péter Róbert szövetségi edző szerint pozitív, magas színvonalú, kihívásokkal teli, hasznos tornán vettek részt.

Összességében mennyire vagy elégedett az eredménnyel és a teljesítménnyel?

Egy csoportbeli mérkőzésünket leszámitva, összeségében elégedett vagyok a teljesítménnyel. A srácok végig fegyelmezettek maradtak, betartották, amit kértünk tőlük, nyitottak voltak. Ez egy könnyen tanítható társaság, tényleg öröm volt együtt dolgozni velük.

Az elődöntőben fordítani is sikerült, büntetőkkel győztetek. Az volt a legemlékezetesebb meccs? 

Igen, egyszer sem vezettünk ezen a mérkőzésen, de hatalmas karaktert mutatva, büntetőkkel sikerűlt megnyerni a mérkőzést. Nem kezdtünk jól az első 10 percben már 3-1 volt oda, de nagyot küzdőttek a játékosaim és a mérkőzés vége előtt másfél percel sikerül kiegyenlíten. A hosszabításban kihagytunk egy büntetőt is, így tényleg a végletekig kiélezett mérkőzést játszottunk, ahol végül büntetőkkel sikerült nyerni. 

A torna alapján mi az, amiben a nemzetközi szinten van a magyar csapat és miben kell még leginkább javulni? 

A legnagyobb erősségünk az volt, hogy csapatként játszottunk, küzdeni akarásból jelesre vizsgázott mindenki. A jégkorong alapjait a lehető legmagasabb szintre kell fejleszteni. Fizikálisan is sokat kell fejlődni a nemzetkőzi szinthez képest, mert csak akkor tudsz ezen a szinten játszani, ha kiváló atléta vagy. Meggyőződésem, hogy az alapok fejlesztésére, az egyéni technikai és taktikai elemek, és a jó szokások kialakitására kell fektetni a hangsúlyt a hétköznapokban. A játékosok érezhették, hogy ezen a szinten minden nagyon gyorsan történik, ez nem olyan, amihez általában hozza vannak szokva, gyors döntéseket kell hozni a jégen, gyorsan kell reagálni a történésekre és ha nem vagy elég képzett, szinte nem is találkozol a koronggal. 

Egy nap 2-3 meccset is kellett játszani. Ezt hogyan bírták a játékosok?

Nem számolgattunk és nem sporoltunk az energiánkkal, cseréről cserére, mérkőzésről mérkőzésre mentünk, csak a következő feladatra koncentráltunk, a nap végére kiüresítettük a tankot. 

Értek kellemes meglepetések a csapattól vagy egy-egy játékostól? 

Talán a Timra elleni elődöntő volt a legemlékezetesebb, nagyot küzdve, igazi karaktert mutatva, másfél percel a mérkőzés vége előtt sikerűl kiegyenlíteni. Az egyik legemlékezetes pillanat az volt, amikor a gyöztes büntető lövés előtt a játékosom megkérdezte: ha ezt beverem, akkor a döntőben vagyunk? És belőtte. A mérkőzések során minden játékos fegyelmezett volt, betartotta az edzői utasításokat, önmagához képest mindenki a maximumot nyújtotta, ami kiváló csapatmunkával társult. Összeségében pozitív, magas színvonalú, kihívásokkal teli, hasznos torna volt - büszke vagyok a játékosaimra! 

Milyen visszajelzéseket kaptatok a külföldi kollégáktól? 

Mindenkitől pozitív visszajelzést kaptunk, elismerően beszélt mindenki a csapatról. A szervezők várnak vissza minket jövőre. 

Az eredmények

Magyarország-Almtuna 5-1
Magyarország-Leksand 3-0
Magyarország-Timrå 2-1
Magyarország-Flemingsberg 2-1
Magyarország-SDE 3-2
Magyarország-MoDo 1-8
Magyarország-Björklöven 8-2
Magyarország-Timrå 5-4 büntetők után - elődöntő
Magyarország-MoDo 1-4 - döntő

A keret

Kapusok: Dezső Zsombor (DVTKJJSA), Veres-Fucsku Bence (DVTKJJSA)

Hátvédek: Carlson Paul William (Tuto, finn), Gál Botond (BJA), Nagy Dominik (FEHA19), Osztoics Márk  (ÚJA), Sábián Roland (FEHA19), Vén Balázs Bendegúz (Nacka, svéd)

Csatárok: Bánfalvi Kristóf (FEHA19), Bazsányi Zsombor (BAD Tölz, német), Erdősi Csanád (FEHA19), Karó Levente (Vasas), Lintner Péter (Vasas), Mayer Marcell (BJA), Rapos Gergely Máté (ÚJA), Schmidt Ágoston (Tuto, finn), Szivák Gergő (BJA), Szongoth Domán Kristóf (ÚJA)

A stáb

Péter Róbert szövetségi edző
Mihály Jenő másodedző
László Balázs fizioterapeuta
Balázsi László felszerelés-menedzser
Oláh Zsolt csapatvezető

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV