A KMH nyerte a női OB I-es bajnokságot

2017.03.17. 00:11 |

Zsinórban harmadszor lett bajnok a női OB I-ben a KMH, amely hibátlan mérleggel hódította el az elsőségért járó trófeát.

Nem férhetett kétség ahhoz, hogy idén is a KMH emelheti magasba a női OB I megnyeréséért járó trófeát. Az EWHL-játékosokkal felálló csapat az idei bajnokságban mind a hat mérkőzését magabiztosan nyert meg. A sorozatot a Gepárd ellen kezdte 16-0-s győzelemmel, az óbudaiakat a további mérkőzéseken 9-1-re és 9-0-ra múlta felül. A MAC Budapest is sima 10-1-es vereséget szenvedett az első találkozón, a másodikon azonban jól tartotta magát, 5-1-re kapott ki.

A KMH ellenük zárta a szezont, a Tüskecsarnokban jó iramú, küzdős mérkőzést játszottak a felek, amelyen a MAC-nak is voltak remek pillanatai, de alapvetően az újbudaiak akarata érvényesült, így 9-1-es diadalt arattak.

Az összecsapás után vehették át a lányok és a szakvezetés az aranyérmeket, illetve a bajnoki kupát, amelyet Dr. Kolbenheyer Zsuzsanna, a Magyar Jégkorong Szövetség szakmai alelnöke adott át.

Az éremátadás és az elmaradhatatlan csapatfotó után az OB I legjobb játékosának választott pontkirály, Dabasi Réka elmondta, hozták a kötelezőt a csapattal, amelynek teljesítményével kapitányként rendkívül elégedett. Továbbá azt is elárulta, mit tartottak a szezon pillanatának.

„Mind a hat mérkőzésünket megnyertek, ez remek, bízunk benne, hogy jövőre ugyanígy sikerült teljesítenünk. A legemlékezetesebb esemény az volt, amikor a legfiatalabb játékosunk, a tizenöt éves Preisinger Dorka mindjárt az első meccsen megszerezte az első találatát az OB I-ben, annak nagyon örültünk.”

Ebben egyetért a KMH vezetőedzője, Fodor Zoltán is, aki természetesen elégedett volt csapata elsőosztályú szereplésével.

„A lányok kihozták magukból a legtöbbet, egyik meccsen sem engedtek ki, teljes erőből játszottak. Másodszor védtük meg a bajnoki címünket, úgy éreztem, az előző két évhez képest, most könnyebben nyertünk, ez pedig annak köszönhető, hogy mostanra beérett a hároméves munkánk.”

A bajnoki címhez az aranyérmek és a kupa mellett csokitorta is dukált, persze csak módjával, mert a Kanadai Magyar Hokiklub pénteken már a Pozsony ellen játszik bronzmeccset az EWHL-ben. A DEBL-ben pedig a szezon zárásaként a Final Fourban lép jégre, reményeik szerint, minél jobb esélyekkel.

A KMH OB I-es bajnokcsapata

Horváth Vanessa, Tímár Lotti – kapusok. Dabasi Réka, Gaitz Hanna Anett, Grkovic Jelena, Holzer Bernadett, Horváth Dominika, Horváth Tifani Kitti, Kantor Esther, Kerekes Kármen, Nooren Averi, Pál Vanda, Pavuk Petra, Preisinger Dorka, Rónai Alexandra, Somogyi Vivien, Szamosfalvi Petra, Szelényi Hang Lilien, Tóth Enikő, Ungár Rebeka – mezőnyjátékosok. Mika Vaarala, Fodor Zoltán, Hajek Márk – edzők. Márton Laura – csapatvezető.

A női OB I részletes eredményei és statisztikái ITT elérhetők. 

Gyerehokizni

Válogatott termékek