"A kapuk előtt gyengék voltunk"

2019.05.03. 19:02 |
Nyilatkozatok a Szlovénia elleni 6-0-s világbajnoki vereség után.

Majoross Gergely, a magyar válogatott megbízott szövetségi kapitány: Szlovénia éles volt, nagyszerűen játszott. Nekünk viszont hasonlított ez a meccs a Dél-Korea ellenire: a játék egész rendben volt, csak akkor a fejünk hiányzott, most pedig a testünk közepén lévő dolgok. Ez elég tragikus, és erre a válogatottra nem volt jellemző. Ilyen töketlenül nem viselkedtünk soha a kapuk előtt, mint ma. Mindkét kapu előtt kisfiúk voltunk férfiak ellen. Addig nézünk ki jól, amíg nagy a terület és a sebességünk, ügyességünk kell. Ez így volt a felkészülés során a szlovénok és az olaszok ellen, aztán a britek ellen már nem volt egyszerű a helyzet. A koreaiak ellen sok jó dolgot csináltunk, aztán hibáztunk, kellemetlen ellenfélnek bizonyultak, és csak egy gólt szereztünk. Amikor nagy terület van, mint Litvánia ellen, és lehet korcsolyázni, megint jól néztünk ki, csak aztán egy kellemetlenebb ellenféllel szemben megint bajban vagyunk. Erre kellene valamilyen megoldást találni a közeljövőben, valahogyan ennek a csapatnak át kellene alakulnia ebbe az irányba. Az A csoport messze van tőlünk a realitás talaján maradva. Most továbbra is a saját kezünkben van a sorsunk, de nem bánnám, ha nem az utolsó meccsen múlna a bentmaradásunk.

 Ivo Jan, a szlovén válogatott szövetségi kapitánya: Nagyon jól játszottunk, kiválóan reagáltunk három vereségre. Gratulálnom kell a játékosaimnak, amiért és ahogyan dolgoztak és koncentráltak végig. Csapatként működtek az elejétől a végéig.

Sofron István: Borzasztóan játszottunk. Hajtottunk és küzdöttünk, de folyamatosan eladtuk a korongokat, nem játszottuk az egyszerű játékot. Azt hittük, hogy a szlovén válogatott leírható, azért mert kikapott háromszor, miközben egyszer sem tudtuk még őket világversenyen legyőzni? Ráadásul a világ egyik legjobbja játszik náluk. Olyan ziccerekbe engedtük őket, amiket persze, hogy belőttek. Az más kérdés, hogy mi megint nem tudtuk a helyzeteket kihasználni, hiába dolgoztunk ki sokat. Nem lehet hat gólt kapni, ráadásul egyéni hibából és buta kiállításokból. Ez a szlovén csapat semmivel sem jobb nálunk, de ezt a játékot ők fegyelmezetten hozták. Ha kapunk egy buta gólt, utána megzavarodunk, és nem azt játsszuk, amit megbeszéltünk. Nem lövünk eleget kapura, sok korongot elhagyunk. Nagyon el kell gondolkodni, hogy folytatjuk tovább, mert ha véletlenül Szlovénia nem veri meg a litvánokat, a kiesés is benne van. Nehéz helyzetbe sodortuk magunkat.

Stipsicz Bence: A kapuk előtt gyengék voltunk. Nekünk is ott voltak a kipattanók, de nem tudtuk betuszkolni a korongot, és nem tudom, hogy ennek mi az oka. Ezen mindenképp változtatni kell a következő meccsre. Saját kezünkben van a sorsunk, van még egy meccs, az a cél, hogy azon nyerjünk és ne számolgassunk, hanem olyan teljesítményt nyújtsunk, amire mi is büszkék vagyunk.

Nagy Krisztián: Jó lehetőségeink voltak, sok helyzetet alakítottunk ki, ha azokat kihasználjuk, akkor biztosan más eredmény születik. Az biztos, hogy a hiányzók még többet tudtak volna segíteni a brigádnak.

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV