A jövőben az MJSZ szervezi az Amatőr Liga küzdelmeit is

2018.06.29. 08:00 |

Az elmúlt nyolc évben  jópár ember komoly munkájával épült ki a magyar jégkorong amatőr bázisa, az Amatőr Liga két osztályra duzzadt és már 27 csapat versenyzett a tavalyi kiírásban. A következő szezontól a jégkorong Amatőr Liga (az AHL I. és II. bajnokságban szereplő együttesek) az MJSZ tagszervezetei lesznek, a résztvevő csapatok támogatták a  csatlakozási kezdeményezést.

Az amatőr ligával kapcsolatos egyeztetésre az MJSZ a 2017/18-as AHL I. és AHL II. bajnokságban részt vevő valamennyi csapat képviselőjét meghívta. A találkozón szó volt arról, milyen előnyök és kötelezettségek járnak az együttműködéssel, illetve az amatőr csapatok milyen kedvezményekben részesülhetnek. 

Előbbiek közül érdemes kiemelni az MJSZ-tagsággal járó kötelezettségeket, illetve a sportorvosi engedélyeket, míg utóbbiak közül a mérkőzésrendezés támogatását, a bajnokságok szervezésében nyújtott segítséget, a szakértő apparátust, a szabályzatokat, a valós idejű tabellákat és statisztika adatokat, a sportbiztosítást. 

Az MJSZ nem rendezhet csak olyan feltételekkel versenyrendszert, amely megfelel az irányadó jogszabályoknak, ezért  némi többletkövetelménnyel fog járni a ligában való részvétel a korábbi évekhez képest. Ilyen a kötelező MJSZ-tagság, sportorvosi engedélyek, ám a költségekből (tagdíj, mérkőzésrendezések díja, stb.) a szövetség kedvezményt biztosít a csapatoknak.

 Cserébe ezért az MJSZ egyebek mellett szabályzatokkal, versenykiírásokkal, online adminisztrációs felülettel és versenyengedélyekkel, a mérkőzésrendezés támogatásával, valós idejű adatok, statisztikák, tabella biztosításával segít a csapatoknak.

A több mint 8 éve létező AHL két szinten működő bajnokság, melynek I. osztályában 11, a II. osztályban 17 csapat versenyez, összesen közel 600 játékos sportolását biztosítva. 

 A találkozó végén a csapatok feltehették kérdéseiket, majd szavazás következett, melyen a megjelent együttesek elsöprő többséggel támogatták az együttműködést.

Jelenleg a versenykiírásokat állítják össze, majd az egyeztetés után a csapatok nevezési határidejét tűzik majd ki. Ezalatt az MJSZ-tag sportszervezettel nem rendelkező csapatok megvizsgálhatják, miként tudnának csatlakozni, esetleg létrehozni ilyen szervezetet.

Az egyeztetés végén mind az MJSZ, mind a AHL-ben részt vevő csapatok köszönetet mondtak Baranyi Ferencnek, Hegedűs Zoltánnak, Palotás Istvánnak és a játékvezetői oldalról rengeteget segítő Incze Miklósnak az amatőr jégkorong terén kifejtett munkájukért.

 

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV