A Hokiklub Budapest legyőzte Salzburgot

2016.10.24. 13:58 |

Szombat délután az osztrák Salzburg Eagles-t fogadta a Hokiklub Budapest EWHL csapata a Tüskesátorban. Az izgalmas, pörgős meccsen a budapestieknek hosszabbításban, aranygóllal sikerült megnyerni a mérkőzést 3-2-re.

Az első gólt a Hokiklub Budapest szerezte az első harmad 8. percében. Az eredmény a harmad végéig változatlan maradt, így 1-0-s hazai vezetéssel kezdődhetett a második játékrész. Habár a második harmadban a vendégcsapat kiegyenlített, az eredmény nem sokáig maradt 1-1, mivel a hazaiak fiatal válogatott játékosa, Szamosfalvi Petra megszerezte csapatának második gólját. A harmadik harmadban az osztrákok ismét kiegyenlítettek, a harmadban több gól nem esett, így a rendes játékidő 2-2-vel zárult. A mellékelt fotón is látható, hogy többször kemény ökölharc alakult ki a meccsen. A felfokozott hangulatban mégis sikerült a budapesti lányoknak összeszedettnek maradni. Hosszabbítás következett, melynek húszadik másodpercében a hazaiak megszerezték a korongot az ellenféltől és Dabasi Réka, csapatkapitány egy látványos szóló góllal befejezte a mérkőzést, s ezzel győzelemre vezette ismét a csapatát. Így a végeredmény 3-2 a Hokiklub Budapestnek.

A mérkőzés után Fodor Zoltán, a hazaiak hátvédekért felelős edzője nyilatkozott:

„Nagyon kemény meccs volt, sok ütközéssel, néha már durvának mondható csapkodásokkal. Az első harmadban érezhetően mi uraltuk a mérkőzést, a második harmadban viszont kiegyenlített kemény küzdelmet láthattunk. Úgy gondolom, a mérkőzésen nyújtott kiemelkedő csapatteljesítmény és a taktikai fegyelem miatt sikerült a helyzeteinket jól kihasználni és végül megnyerni a mérkőzést.”