A hét játékosa: Kirils Galoha

2024.01.18. 09:00 |

A Budapest Jégkorong Akadémia HC 27 éves játékosa lett a hét legjobb játékosa az Erste Ligában legutóbb, köszönhetően annak is, hogy három gólt és két gólpasszt jegyzett a vizsgált időszakban.

Jó szezont fut Kirils Galoha. A BJAHC lett játékosa az eddigi 29 mérkőzésen 16 alkalommal volt eredményes, ha csak a számokat nézzük, arányaiban jobb ez az idénye, mint a tavalyi, hiszen legutóbb 36 alapszakaszmeccsen jutott 17-ig. Akár a csapat erdélyi túráján beállíthatja tehát a tavalyi gólszámát, de meg is döntheti azt. Az asszisztokban is jeleskedik, 18-nál jár, a kanadai táblázaton így jelenleg ő csapata pontkirálya (a gólokban kettővel megelőzi őt Schlekmann Márk).

A múlt héten tehát három góllal vette ki részét a BJAHC 9 pontjából.

„A legemlékezetesebb számomra az első fehérvári gólom volt, amikor Ritter Zalántól kaptam nagyon jó ütemben egy passzt, nagyon szép játék volt tőle” – dicsérte meg fiatal csapattársát a lett légiós. (Járt egyébként neki valóban a dicséret, nemcsak ezért, hanem például a DAB elleni szenzációs szólógóljáért is.)

„Jó formában érzem magam, de lehetne még jobb a helyzet, most egy nagyon kemény hónapban vagyunk, nincs idő regenerálódásra, egy hónap alatt 15 meccset játszunk, de ez a sport már csak ilyen. A számok egyébként csak számok, van, amikor nagyon jó teljesítményt nyújtasz, jól hokizol, és nem jönnek mellé az asszisztok, gólok” – fogalmazott Kirils Galoha.

Kangyal Balázs vezetőedző gyakran szigorú értékeléseket ad akkor is, amikor csapata megnyeri az adott bajnokit, a hét legjobbja szerint ez teljesen rendben van.

„Igen, muszáj lenne a kis apróságokat is kijavítanunk a jégen, ebben igaza van Balázsnak, aki a csapatból mindenkivel ugyanúgy jár el és kommunikál. Tőle egyébként leginkább azt tanultam a három év alatt, hogy mindig alázatosnak kell maradni, és mindenkinek tudnia kell, mi a feladata. Szerencsés helyzetben voltam a szezon előtt, mert a klub sok játékost megtartott, így a közösségünk egyben maradt. Ezt szeretem leginkább a klubban, ezt az egységet, egyébként pedig Budapest egy nagyszerű város, szeretek itt élni” – mondta Galoha, utalva arra, hogy már a harmadik szezonját kezdte meg a csapatban

„Az Erste Liga jó bajnokság, sok képzett légióssal, és sok olyan magyar játékossal, akiknek világbajnoki tapasztalatai vannak. Nem okozott idén semmi sem meglepetést, egészen mostanáig, ennek a hónapnak a menetrendje ugyanis egészen zsúfolt, kikerekedett a szemem tőle. De minden meccsen győzni szeretnénk, és persze jól játszani a bajnokságban és a Magyar Kupa négyes döntőjében is. Mi más is lehetne majd a célunk, mint megnyerni a kupát és megvédeni a címünket?!”

A BJAHC szurkolóinak egyik kedvence a liga hatfős lett légiójának tagja, azt mondja, természetesen megy a trash talk a többiekkel, amikor összefutnak a jégen.

„Persze, ez természetes, sokat viccelődünk egymással, főleg a meccsek után, és mindig az a bátrabb, aki éppen legyőzte a másikat. De a csapaton belül is mennek a viccelődések. Jóban vagyok mindenkivel, de értelemszerűen az orosz csapattársakkal a nyelv miatt jobban tudok kommunikálni” – mondta el weboldalunknak Kirils Galoha, aki szabadidejében tanul, de elmondása szerint ez nem mindig sikerül.

Nos, Erdélyben sem lesz feltétlenül ideje, a BJAHC csütörtökön a Brassó otthonában kezd, pénteken a Gyergyóval, vasárnap a Csíkszeredával találkozik.