A hét játékosa: Jevgenyij Szkacskov

2021.11.03. 12:00 |

A Csíkszereda 11 ponttal zárta magyarországi túráját, így a címvédő vezeti az Erste Ligát. A csapat legutóbbi hét meccsén szerzett pontot Jevgenyij Szkacskov, a mostani négy találkozót pedig három góllal és nyolc assziszttal zárta, így ő lett a hét legjobbja.

Jevgenyij Szkacskov 1984-ben született Moszkvában. 2000-ben mutatkozott be a felnőttek között az orosz harmadik ligában. 2003-ban az St. Louis Blues a hetedik körben draftolta, de az NHL-ben nem mutatkozott be. Volt a CSZKA Moszvka, a Szpartak és a Traktor Cseljabinszk játékosa, utóbbi együttes színeiben mutatkozott be a KHL-ben. Még hat további KHL-es klubban szerepelt, összesen több mint 500 élvonalbeli meccsen lépett jégre, felkészülési találkozókon az orosz válogatottban is bemutatkozott. Egy fehérorosz kitérőt is beiktatott, és a Junoszt Minszkkel megnyerte a Kontinentális Kupát. 2019-ben a Galac szerződtette, a román bajnokságban 62, majd 46 pontot gyűjtött. 2021 nyarán a Csíkszeredához írt alá, 15 meccsen 24 pontjával a címvédő legeredményesebb játékosa.

Jó formába lendült a csapat. Mi ennek a titka?

Ez a közös játéknak köszönhető. Sok új ember érkezett a szezon előtt, és időbe telt, amíg összeszoktunk. Meccsről meccsre egyre jobban megértjük egymást, kialakul a kémia.

Az utóbbi meccseken három sorral játszottatok. Hogyan tudtátok így teljesíteni ezt a nehéz sorozatot?

Igen, betegség, sérülés és eltiltás miatt is akadtak hiányzóink, de megpróbáltunk hatékonyan és racionálisan játszani, hogy maradjon erő a következő meccsekre.

Mi változott az edzőváltással?

Nem vettem észre nagy változást, de talán olyan volt, mint egy figyelmeztető pofon, és néhányan nagy levegőt véve folytatták a munkát.

Mi az a plusz, amit hozzá tudsz tenni a csapat teljesítményéhez?

Mindenki kemény munkát végez a sikerekért, én a tapasztalatommal és a viccekkel segítek.

Mennyit segítenek a hosszú idegenbeli túrák az összecsiszolódásban?

Főleg filmeket nézünk vagy alszunk az ilyen utazások során, de a edzések közbeni és a meccsek előtti megbeszélések elősegítik a csapatépítést és a kémiát.

Hogyan jött a nyáron a csíkszeredai lehetőség?

Az előző idény végén keresett meg a vezetőség, és gondolkodás nélkül elfogadtam az ajánlatot. Ki akartam magam próbálni az Erste Ligában is.

Milyenek a benyomásaid a bajnokságról?

Nagy kihívás ebben a ligában játszani, de szeretetm. Sok a jó csarnok, az elkötelezett szurkoló és maga a hangulat is inspiráló.

Mennyit segítenek a Sportklub drukkerei?

Nagyszerű szurkolóink vannak. Mindig támogatnak, pozitív energiákkal és örömmel töltenek fel. Csodálatos, amikor a győztes meccs után a himnuszt éneklik, libabőrös leszek tőle.

A KHL-ben több szezont is játszottál. Melyik volt a kedvenc klubod és csapattársad?

Nem szívesen nevezek meg egy csapatot, de számomra az SZKA volt a legnagyszerűbb. Nem vagyok egy nyitott személyiség, ezért csak egy igazi barátom lett a csapattársak közül, ő Grigorij Panyin.