A hét játékosa: Cody Fowlie

2022.02.24. 12:00 |

Nagy csatában az FTC-Telekom lett a második, köszönhetően annak is, hogy hosszabbításban 7-6-ra legyőzte a Gyergyót. A találkozón két gólt szerzett, kettőt pedig előkészített Cody Fowlie, aki előtte a Dunaújváros 9-0-s kiütéséből pedig 1+1-gyel vette ki a részét, így ő lett az alapszakasz utolsó játékhetének legjobbja.

Cody Fowlie 1992-ben született az albertai Airdrie-ben. Az utánpótlásligákban is eredményesen játszott, majd 2013-tól a kanadai egyetemi bajnokságban szerepelt a University of Regina színeiben. 2015-ben a téli Universiadén bronzérmes lett a kanadai válogatottal. A Jacksonville-lel másfél évet húzott le az ECHL-ben, a másodikban 71 meccsen 42 pontot gyűjtve, ekkor a rájátszásba is bekerültek. 2019 nyarán Európába szerződött, a Brassó ajánlatát fogadta el. A Corona csatáraként az Erste Liga alapszakaszának gólkirálya lett az első évben. A következő idényben néhány hónapot kihagyott, de aztán a döntőig menetelő együttes egyik legjobbja volt, a rájátszásban 18 meccsen 17 pontot termelt. A román bajnoki címet megnyerte a brassóiakkal, majd tavaly nyáron az FTC-hez került. A zöld-fehéreknél 21 góljával a legeredményesebb volt. 

A Gyergyó elleni meccs egy igazi hullámvasút volt. Hogy maradt erő háromszor is felállni kétgólos hátrányból?

Igazán vad meccs volt. Olyan csapatunk van, amely kitartó és képes túllendülni a nehézségeken. Mindenki tisztában volt azzal, mennyire meg akarjuk nyerni a meccset és megszerezni a második helyet. Tartottuk magunkat a taktikához, és így sikerült többször is felállni. 

Ez volt az év meccse?

Az biztos, hogy az egyik legstresszesebb és legizgalmasabb meccs volt. Egy csapat sosem akar ennyi gólt kapni, hátrányba kerülni, hogy mindig az egyenlítésért kelljen küzdeni, de olyan volt a hangulat, mint a rájátszásban, ami még érdekfeszítőbbé tette a találkozót. Az ilyen meccseket a legjobb megnyerni.

Mire gondoltál a hosszabbítás alatt, illetve amikor Nagy Gergő belőtte a győztes gólt?

Próbáltam úgy játszani, hogy minél többet legyen nálunk a korong, és használjunk ki egy adódó lehetőség. Amikor Nagy Gergőhöz került a pakk, néhány másodperccel a vége előtt, tudtam, hogy valami emlékezeteset fog művelni. Amikor láttam, hogy bemegy a lövése, izgatott és megkönnyebbült voltam. 

Hogyan értékeled az alapszakaszt?

Rendben volt a teljesítményünk összességében. Néha akadtak nehezebb időszakok, de ez normális egy idény során. Mindent egybevéve büszke vagyok a csapatunkra, és izgatottan tekintek a rájátszás felé. Folyamatosan fejlődünk, így várhatjuk a következő kihívást.

Milyen rájátszásra számítasz? 

Nagy csata lesz. Sok erős csapat van a ligában, és arra számítok, hogy a rájátszásban mindenki csak még erősebb lesz. Minden egyes centiméterért, minden lehetőségért meg kell majd harcolni. Amelyik csapat a legjobban tudja végrehajtani a taktikáját, és a leghatékonyabb lesz a speciális játékokban, az juthat a legtovább.

Miben kell fejlődni a rájátszásra?

Szerintem semmiben sem kell javulnunk. Egészen eddig erre készültünk, most itt az ideje a végrehajtásnak és annak, hogy sikeressé tegyük a szezont.

Hogy érzed magad Budapesten?

Imádom a várost, nagyszerű hely, tele látványossággal és felfedezni valóval. Sok remek étteremben jártam, és egyszer sem csalódtam. Nagyra értékelem a Fradi szurkolóitól kapott támogatást is, szenvedélyesen szeretik a klubot, ami még élvezetessebbé teszi az itt töltött időt.

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV