A harmadik harmadban döntött a Corona

2023.10.06. 21:15 |

A brassóiak a záró játékrészben gyűrték le az Acélbikákat.

Niko Eronen a kimaradó Lorraine helyett Szalmának szavazott bizalmat az első csapategység támadószekciójában Somogyi és Elomaa mellett, Strenk pedig előretolódott a negyedik ötösből a harmadikba. Dave MacQueen ezúttal Bors Hubát jelölte ki Piché bekkpárjaként az első csapatrészbe, ez azt jelentette, hogy Williams visszacsúszott a második egységbe, Boriszenko pedig a harmadikba. Tóth és Tőke álltak a vasak között az este folyamán.

Szalma Zsolt rögtön már a 4. percben bizonyította, hogy az első sorban és emberelőnyben egyaránt lehet rá számítani: a fiatal magyar támadó Nicolae Rares Vasile kiállítását követően a rövid kapufánál remekül vette át Somogyi átadását, s egy gyönyörű mozdulattal a hosszúba áthúzta a játékszert (1-0). A játékrész derekán Kóger szúrt bele egy távoliba életveszélyesen, Tóth a helyén volt. Ezt követően Varga szerzett kis híján vezetést a hazaiaknak, a rutinos bekk azonban nem számított arra, hogy eljuthat hozzá a pakk, majd pár momentummal később újra az Acélbikák 7-ese riogatott. A 10. minutumban Dostalek kapott kisbüntetést, amit kegyetlenül kihasználtak a barcaságiak: Zagidullin első lövése először még levágódott a blokkról – ez egyben Tóthot is megzavarta, ugyanis az újvárosi portás némileg elmozdult a helyéről –, Zagidullin azonban ismételhetett, ami már utat talált a hálóba (1-1). A harmad végéhez közeledve néhány cserére rendkívül beszorította a Corona Somogyiékat, de nem sikerült feltörni a hazaiak reteszét. A záró dudaszó előtt nem sokkal Elomaa került ziccerbe, az új szerzemény azonban elütött a korong felett.

A középső harmad egy óriási Tőke-bravúrral indult, ám a következő gólt újra a vendégek kiálthatták: egy keresztpasszt nem tudott megszelídíteni az egyik dunaújvárosi bekk, ami azt jelentette, hogy Rokalyhoz került a pakk, akinek az első kísérlete még kijött Tóthról, a másodikat azonban már a gólvonalon túlra juttatta fonákkal (1-2). Kevesebb mint egy perccel később Sillst szórták ki a játékvezetők kettő perce, a lehetőséget azonnal kihasználták a piros-feketék. Somogyi álomszerű gólpassza tulajdonképpen akkora helyzetbe hozta Elomaat, hogy a finn csatárnak szinte már csak az üres kapuba kellett betessékelnie játékszert (2-2). 13 másodperccel a szünet előtt Schaber bombája már átcsúszott Tóth mamutjai között, ám a hálóőr szerencséjére a korong annyira lelassult, hogy a gólvonalon felgyülemlett hókása megállította, s megmentette a Dunaújvárost a harmadik találattól.

Az utolsó felvonás újra Schaber főszereplésével indult, ugyanis a brassói támadó óriási kapuvasat ütött. Nyomtak a barcaságiak, fölényük az 53. percben góllá érett: Bors tette kapura a korongot a jobboldali palánk mellől, a pakk azonban elakadt az egyik újvárosi játékos korcsolyájában, amit kegyetlenül kihasznált a Brassó – a ketrechez közel Blackwater kaparintotta meg a játékszert, s magabiztosan Tóth lábai között a kapuba lőtt (2-3). Ezt követően is küzdöttek becsületesen az Acélbikák, ám a találkozó végeredményét Rokaly 59. percben szerzett találata állította be (2-4). Mindkét együttesnek vasárnap lesz jelenése legközelebb, Eronenék a Gyergyói HK-t fogadják, a Brassó pedig a Tüskecsarnokban vívhat rangadót a Ferencváros ellen.

Nyilatkozatok

Niko Eronen, vezetőedző, Dunaújváros: „Kicsit unottan kezdtük a meccset, nem voltunk túl jók az elején, de kaptunk egy kis ajándékot az emberelőny formájában, amit Szalma nagyon szépen kihasznált, s ebből azért tudtunk egy kis energiát és önbizalmat meríteni. De összességében azt érzem, hogy úgy fejeztük be a meccset, ahogy elkezdtük, nem a legjobb napunk volt ma. A mi szemszögünkből ez egy szükségtelen vereség volt, mert tudunk ennél sokkal jobban is játszani, s ez az, ami miatt szomorúak vagyunk. Valami talán félresikerült a felkészülésben, szóval most el kell ezt felejtenünk. Előző héten jó meccseket játszottunk, azt, ami bennünk volt, ebből a mostaniból tanulnunk kell és készen kell állnunk a vasárnapi mérkőzésre.”

Strenk Hunor, másodedző. Brassó: „A legfontosabb az volt, hogy miként tudunk válaszolni a csütörtöki vereségre. Elmondtuk a srácoknak, hogy ebben a ligában nincsenek könnyű mérkőzések, főleg nem idegenben. Ez ma is bebizonyosodott, a Dunaújvárosnak is erősebb csapata van, mint tavaly, eléggé megnehezítették a dolgunkat. A mérkőzés nagy részében oda-vissza játék folyt a jégen, helyzetekkel mindkét oldalon, talán a mérkőzés második felében sikerült egy kis fölény kidolgoznunk, ekkor több helyzetünk is volt, de a Dunaújváros kapusa jól védett. Szerencsére mi tudtuk meglőni a nagyon fontos harmadik gólt, s külön örülök annak, hogy a fiatal Rokaly Ricsi két góllal is tudta segíteni a csapatot.”