A hajrában fordított a Gyergyó

2018.11.29. 22:17 |

A Dunaújvárosi Acélbikák továbbra sem tudnak nyerni az új edző irányításával.

Dunaújvárosi Acélbikák–Gyergyói HK 3-4 (2-1, 1-1, 0-2)

Az Erste Liga egyetlen csütörtök esti mérkőzésén a dunaújvárosiak kerültek fölénybe az első percekben, és a 9. percben meg is szerezték a vezetést: Huovinen kapu mögül visszatett passzát Turtiainen emelte a bal felsőbe. A folytatásban is a hazaiak játszottak veszélyesebben, de a helyzetek kimaradtak. A Gyergyó lőtt egy kapuvasat, majd a 19. percben emberelőnybe kerülve gyorsan egyenlített Góga góljával. Az állás azonban fél perc múlva újra változott: a DAB is fórba került, és Saluga ért bele jól Jabornik lövésébe, így ismét a hazaiak vezettek.

A második felvonást a Gyergyó kezdte valamivel erősebben, ekkor meglehetősen sok volt a pontatlanság a DAB játékában, s a harmad derekán Jezsov jó lövésével sikerült másodszor is egyenlíteniük a vendégeknek. A DAB azonban második fórjával is élni tudott, mindössze tíz másodperc kellett, hogy Franssila kilője a bal alsót.

A harmadik harmadban a hazaiak előtt nagy ziccerek adódtak, de nem tudták növelni előnyüket, ez pedig végül megbosszulta magát. Sok volt a kiállítás, és ebből a Gyergyó jött ki jobban: az 56. percben Nagy Csaba egyenlített, az 59.-ben pedig Tomanek is betalált fórból. A végén hiába hozta le kapusát is Corey Bricknell, az egyenlítés elmaradt, így a Gyergyó győzelemmel kezdte négymeccses túráját, a DAB pedig még nem nyert új kanadai edzőjével.

Nyilatkozatok

Corey Bricknell, vezetőedző, DAB: „Ötből kettő emberelőnyt kihasználtunk, ugyanakkor hétből hármat az ellenfél is. Az egyik statisztika elég jó, a másik nem elfogadható! Öt az öt ellen jó volt a védekezésünk, a támadásainkban volt ötletesség. Azt gondolom, hogy ma este egy 58 perces meccset játszottunk, két perc alatt vesztettük el a mai találkozót. Néha veszítenünk kell, hogy megtaláljuk a győzelemhez vezető utat. A legjobb dolog a jégkorongban, hogy holnap újra pályára léphetünk és bizonyíthatunk.”

Vitalij Donyika, vezetőedző, Gyergyó: „Kijátszottuk magunkból azt, amit tudtunk. Az utazás és az előző mérkőzések miatt fáradtak voltunk. Úgy érzem, mi akartuk jobban a győzelmet, és nagyon fontos pontokat szereztünk, aminek nagyon örülök. Nem játszottunk szépen, de a győzelem mindenért kárpótol.”

Gyerehokizni

Válogatott termékek