A FTC remek játékkal nyerte a rangadót

2018.10.01. 22:45 |

A Csíkszereda elveszítette veretlenségét az Erste Ligában, de pesterzsébeti veresége ellenére továbbra is az első helyen áll.

FTC-Telekom–Sport Club Csíkszereda 7–3 (3-1, 2-1, 2-1)

Elképesztő módon kezdődött a hétfő esti rangadó. Fél perc játék után kis kényszerszünet következett, de mikor újraindult a játék, potyogtak a gólok. A Csíkszereda került előnybe 37 másodpercet követően, Panov váratlanul ellőtt korongja becsapta Aranyt. A Fradi válaszára azonban nem kellett sokat várni, egy percen belül fordított a Fitzgerald ikrek góljaival: Myles szép csel után talált be, Leo pedig Jászai távoli lövésébe tette bele a botját, megzavarva így a kapust. Másfél perc sem tel el a meccsből, máris három gólt láthattak a szurkolók.

A Fradi lendületben maradt, és első emberelőnyét gólra váltotta: Nagy Gergő iramodott meg, és lőtt a felső sarokba a 8. percben. Leo Gudas le is hozta kapusát, Onodit, és helyette Lakosilt küldte be, aki jól szállt be a meccsbe, és kivédte a hazaiak helyzeteit.

A második harmadot a Csíkszereda kezdte nagyobb elánnal, és ez meg is hozta az eredményét, Becze révén csökkentve a hátrányt. A Fradi kétszer is emberelőnyben próbálkozhatott, de ezekkel nem tudott élni, ám a 31. percben, némileg váratlanul újabb FTC-gól esett: Farkas belőtt korongja a kapus alatt becsúszott. Sok volt a kiállítás mindkét oldalon, de a harmad végén egy kettős fórt ki tudott használni a hazai csapat, és Myles Fitzgerald a kapus mamutja mellett bekotorta a korongot.

Az utolsó harmad elején a Csíkszereda játszhatott öt a három ellen szinte négy percig, de az FTC jól védekezve tartotta magát. Kiegészülve pedig egy kontra után újabb zöld-fehér gólt ünnepelhettek Pesterzsébeten, a második kipattanót Switzer lőtte be. Ezzel nem volt még vége a ferencvárosi remeklésnek, az 50. percben emberelőnyben Walls lőtte be Nagy Gergő átadását. A Sportklub a végén Panov révén kozmetikázott az eredményen, majd a Fradi újra kettős előnyben támadhatott, de ezzel már nem élt.

Az FTC ezzel elvette a Csíkszereda veretlenségét, és egy pontra megközelítette a tabellán.

Corona Brasov-Gyergyói HK 1-0 (1-0, 0-0, 0-0)

A Gyergyón az edzőváltás sem segített, a Brassó Bíró Mátyásnak az első harmadban szerzett góljával otthon tartotta a három pontot.

Nyilatkozatok

Greg Lindqvist, vezetőedző, Brassó: “Három pont, két jó kapus és sok helyzet. Polc remekül teljesített, megőrizte a kaput a góltól. Még mindig azért küzdünk, hogy visszaszerezzük az önbizalmunkat. Túl sok a hiba még mindig, de ezútal kapott gól nélkül tudtunk nyerni.”

Bereczky Szilárd, csapatmenedzser, Gyergyó: “A kapusok harca volt a meccs. Jó találkozó volt, azt figyelembe véve, hogy újoncok vagyunk. Próbálunk előrehaladni, minél több meccsen minél több pontot szerezni. Ez nem a mi esténk volt, de reméljük, a jövőben nyerni tudunk.”

(Fotó: fradi.hu)

Gyerehokizni

Válogatott termékek