A franciákat is legyőzte a női válogatott

2023.08.26. 18:24 |

A magyar csapat 3-2-re nyert az utolsó kloteni mérkőzésen, így a második helyen zárta a tornát.

A kloteni torna utolsó mérkőzésén a franciák ellen Németh Anikó kezdett a kapuban. Nem öltözött be Takács Zoé, Torontáli Anna, Balog Gréta és Báhiczki-Tóth Boglárka.

Lendületesen indult a meccs, helyzetekkel mindkét oldalon. Az 5. percben a mieink kerültek emberelőnybe, és ezt sikerült gyorsan kihasználni: a jól megjáratott korongot Odnoga Lotti vágta be. A folytatásban is magabiztosan játszott a csapat, de aztán a franciák is belőtték az első emberelőnyt a 13. percben, Le Scodan közelről talált be. A hátralévő percek kiegyenlített játékot hoztak, mindkét együttes kihasználatlanul hagyott egy-egy előnyt.

A második harmad elején sem változott a játék képe, mindkét csapat próbálkozott becsülettel. Sikerült kivédekezni Gondos Tamara kiállítását, aztán a francia büntetés alatt a mieink domináltak, egymást érték a helyzetek. Betalálni végül már egyenlő létszámban sikerült: a 31. percben Garát-Gasparics Fanni lopta a távolságot, és lőtt a hálóba. Közben a magyar kapuba Révész Zsuzsa állt be. Németh Bernadettnek kellett leülnie, aztán a franciák is megfogyatkoztak – négy a négy ellen a mieink játszottak aktívabban. A harmad hajrájában újabb magyar emberelőny következett, sok lehetőséggel, ám gól megint a kiegészülés után született: egy felpattanó korongot Kreisz Emma húzott be a levegőből.

Az utolsó felvonásban próbáltak nagyobb elánnal játszani a franciák, de a magyar védekezés jól működött, mindig akadt valaki, aki mentett, blokkolt, kihúzta a korongot, és Révész is leért a lövésekre. Összesen nyolc kiállítást ítéltek ebben a harmadban, és bár a magyarok játszottak többször fölényben, nem tudták belőni a megnyugtató negyedik gólt. Sőt, a 48. percben Duvin szerzett korongot és emberhátrányos góllal csökkentette a különbséget. Így az utolsó tíz perc oda-vissza hokival telt, sok helyzettel. A franciák az utolsó bő két percre levitték a kapust, és üreskapus gólra is volt esély, ám az állás végül nem változott.  

A Svájc-Németország mérkőzést nem rendezték meg utóbbi csapatnál történt megbetegedések miatt. A tornát a hazaiak nyerték, a magyar válogatott pedig második lett.  

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV