A franciák visszavágtak a tavalyi vereségért

2018.04.13. 22:04 |

Az újabb pihenőnapot követően folytatódott a Divízió I/A Felnőtt Női Világbajnokság Franciaországban.

A magyar lányok a tabella éléről várták a folytatást, de az esti Franciaország-Magyarország mérkőzés előtt még két másik találkozóra is sor került.

A negyedik játéknapot Dánia és Ausztria kezdte, nagyon jó iramú játékkal. Az osztrákok már az első percben vezetés szereztek, amire egy perccel később már érkezett is a dán válasz. A 9. percben Dánia használta ki az emberelőnyét, majd 5 perccel később ugyanígy tett Ausztria is. Másfél perc múlva újra a dánok vezettek 3-2-re, de nem mehettek előnnyel az öltözőbe, mert 15 másodperccel a harmad vége előtt Ausztria egyenlíteni tudott ismét. Hasonlóan zajlott a második játékrész is, sok helyzettel mindkét oldalon. Végül az osztrákok két gól tudtak szerezni, míg a dánok csak egyet. A harmadik harmad elején, a 43. percben Ausztria két gólosra tudta növelni az előnyét, de még mindig nem dőlhetett hátra. A harmad közepén dánok majdnem fel tudtak zárkózni egy kérdéses góllal, amit a német bíró végül nem ítélt meg. Végül az 58. percben tudtak csak 6-5-re szépíteni, ez maradt a találkozó végeredménye is. Ezzel az osztrákok is felzárkóztak a 6 pontos csapatok közé, felkerülve a dánok helyett a tabella harmadik helyére.

A második mérkőzésen - a magyar meccs után rendkívül csalódott - szlovákok a norvégokkal csaptak össze. Az erőviszonyok ezen a találkozón is kiegyenlítettek voltak. Hol a szlovák, hol pedig a norvég kapusnak akadt dolga. Az első gólra egészen a második harmad 5. percéig várni kellett. A norvégoknak sikerült betalálni a szlovák kapuba, bár a két harmadban a szlovákoknak volt egy-egy emberelőnyük, amiket nem tudtak kihasználni. A harmadik harmadban nem született újabb gól, így Norvégia is megszerezte második győzelmét a tornán.

19.30-tól következett a magyarok összecsapása a házigazda francia válogatottal. A mérkőzés első tíz percében felváltva alakítottak ki helyzeteket a csapatok az ellenfél kapuja előtt, de mindkét kapus hárította a lövéseket.

10:30-nál emberelőnyt kapott a francia csapat, Gowie Alexandra kiállításával. Ezt még kivédekezték a mieink, de egy perc múlva 13:29-nél Horváth Tiffani is a büntetőpadra kényszerült. 19 másodperc volt már csak hátra a büntetésből, amikor 15:10-nél a házigazdák a magyar kapu előtti kavarodást kihasználva Duvin révén gólt szereztek.

16:55-kor a védekező harmadban Odnogát akasztotta Allemoz. A magyar lányok is kihasználták az emberelőnyt. 18:45-nél Horváth Tifani és Tóth Enikő passzából Huszák Alexandra jutatta a korongot a francia kapuba.

A második harmad első felében ismét oda-vissza támadtak a csapatok, 25:57-nél Odnoga Lotti kapott kettő percet, amit ismét ki tudtunk védekezni. 29:34-nél azonban sajnos ismét a franciák szereztek vezetést.

A harmadik játékrészt egy emberelőnnyel kezdhettük, amiben nem sikerült gólt szerezni, pedig helyzetek akadtak bőven. Sajnos hiába irányították a magyar lányok a mérkőzést az utolsó húsz percben, a francia hálóőr jól végezte a munkáját. 14 lövésből egy sem lett gól. Magyarország-Franciaország 1-2

Ezzel a házigazdák egy lépéssel közelebb kerültek a feljutáshoz, 9 ponttal vezetik a tabellát.

Az utolsó játéknapon az osztrákok a norvégokkal mérkőznek meg, a magyaroknak a dánokat kell legyőzniük, a franciák feljutása útjába pedig már csak a szlovákok állhatnak.

Női divízió I/A csoportos világbajnokság, Vaujany (Franciaország)

Április 8., vasárnap, 19:30 Magyarország–Norvégia  5-4
Április 9., hétfő, 16:00 Magyarország–Ausztria 4-6
Április 11., szerda, 16:00 Magyarország–Szlovákia 8-1
Április 13., péntek, 19:30 Magyarország–Franciaország 1-2
Április 14., szombat, 16:30 Magyarország–Dánia

A női válogatott kerete:

  Vezetéknév Keresztnév Poszt Klub
1. Horváth Vanessa K Popradske Lisky
2. Németh Anikó K KMH Budapest
3. Grkovic Jelena V KMH Budapest
4. Kiss-Simon Franciska V SKIF (RUS)
5. Mayer Fruzsina V Vasas SC
6. Németh Bernadett V KMH Budapest
7. Odnoga Lotti V Vermont Academy (USA)
8. Rónai Alexandra V KMH Budapest
9. Szamosfalvi Petra V KMH Budapest
10. Tóth Enikő V KMH Budapest
11. Brgles Nóra CS SDE Stockholm (SWE)
12. Dabasi Réka CS KMH Budapest
13. Gasparics Fanni CS Agide Ufa (RUS)
14. Gowie Alexandra CS Bolzano
15. Horváth Tifani CS KMH Budapest
16. Huszák Alexandra CS KMH Budapest
17. Jókai-Szilágyi Kinga CS KMH Budapest
18. Jókai-Szilágyi Zsófia CS Lulea HF (SWE)
19. Kiss Andrea CS Gepárd JE
20. Nooren Averi CS KMH Budapest
21. Pintér Lili CS SDE Stockholm (SWE)
22. Ungár Rebeka CS KMH Budapest

A szakmai stáb:

Marton Tibor Szövetségi kapitány
Mika Väärälä Edző
Budai Krisztián Kapusedző
Bedő Botond Videó edző 
Gallyas Gabriella Rehabilitációs edző
Kozák Attila Erőnléti edző
Szabó Dávid Felszerelés-menedzser
Jasó Judit Csapatvezető
dr. Kolbenheyer Zsuszsanna GM női szakág

Gyerehokizni