A franciák ellen folytatja a válogatott

2023.05.16. 15:33 |

Fontos meccs vár a magyar csapatra Tamperében kedd este.

Ez a mi bajnoki döntőnk – mondta Kevin Constantine szövetségi kapitány a franciák elleni mérkőzés előtt. A magyar válogatott szakvezetője szerint a magyar csapatnak a tamperei csoportban leginkább kedden, valamint majd jövő héten, az utolsó körben Ausztria ellen lehet esélye megszerezni azokat a pontokat, amelyek a bentmaradáshoz szükségesek. A franciáknak már van 3, mivel egy hosszabbításos meccset megnyertek, egy elveszítettek, ám egy keddi esti rendes játékidős magyar siker azt jelentené, hogy az egymás elleni eredménynek köszönhetően a rivális elé kerülnénk, ha már egyik gárda sem szerez több pontot.

A magyar válogatott magabiztosan várja a találkozót, nincs nyoma feszültségnek, idegességnek – miközben mindenki tudja, hogy mennyire fontos ez a találkozó. Hétfőn jó hangulatú csapatfotózáson vett részt a válogatott, majd egy kis átmozgatás következett a lövések gyakorlásával, kedden délelőtt pedig a centerpályán gyakoroltak a játékosok. Kedden több etapban is tartott taktikai megbeszélést az edzői stáb, a fő üzenet pedig az volt, hogy ne tartsanak a nyomástól, bízzanak az elvégzett munkában és melózzanak keményen, csapatként.

A franciákkal legutóbb tavaly novemberben, a Sárközy Tamás Emléktornán játszottak a magyarok, akkor hosszabbítás után 2-1-re az ellenfél nyert. Előtte 2021 augusztusában találkoztak tétmeccsen, a rigai olimpiai selejtezőn, amelyen 2-0-ra is vezettek a mieink, ám végül 5-3-ra a francia csapat nyert.  

A vb-program

Május 13., 15.20, Magyarország-Dánia 1-3
Május 14., 11.20, Magyarország-Egyesült Államok 1-7
Május 16., 19.20, Magyarország-Franciaország
Május 18., 15.20, Magyarország-Svédország
Május 19., 15.20, Magyarország-Finnország
Május 21., 15.20 Magyarország-Németország 
Május 22., 19.20 Magyarország-Ausztria 

A keret 

Kapusok: Arany Gergely (FTC-Telekom), Bálizs Bence (JKH GKS Jastrzabie, lengyel), Horváth Dominik (Hydro Fehérvár AV19),

Hátvédek: Fejes Nándor (Gyergyói HK), Garát Zsombor (BJA), Hadobás Zétény (Västeras, svéd), Horváth Milán (Hydro Fehérvár AV19), Kiss Roland (DVTK Jegesmedvék), Pozsgai Tamás (BJA), Stipsicz Bence (Hydro Fehérvár AV19), Szabó Bence (BJA), Szirányi Bence (DVTK Jegesmedvék)

Csatárok: Bartalis István (Hydro Fehérvár AV19), Csányi Karol (Zvolen, szlovák), Erdély Csanád (Hydro Fehérvár AV19), Galló Vilmos (Linköping, svéd), Hári János (Hydro Fehérvár AV19), Kóger Dániel (Corona Brasov, romániai), Nagy Gergő (FTC-Telekom), Nagy Krisztián (BJA), Papp Kristóf (Northern Michigan University, amerikai), Sebők Balázs (Ilves, finn), Sofron István (Csíkszereda), Terbócs István (Hydro Fehérvár AV19), Vincze Péter (Gyergyói HK)

A stáb

Kevin Constantine szövetségi kapitány
Fodor Szabolcs másodedző
Kiss Dávid másodedző
Szilassy Zoltán másodedző
Jukka Kontsas kapusedző
Dr. Rybaltovszki Henrik csapatorvos
Puskás Sándor erőnléti edző
Antal Dénes fizioterapeuta
Babik János fizioterapeuta
Nagy József felszerelés-menedzser
Tornyi Gábor felszerelés-menedzser
Závodszky Szabolcs technikai koordinátor
Szilágyi Levente csapatvezető
Don MacAdam sportigazgató
Végh Benedek férfi szakági vezető
Kaposi Dávid sajtó
Vörös Dávid fotó
Madarász Milán videó

Milyen volt a hokitavasz?

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV