A franciák a hajrában fordítottak a női U18-as csapat ellen

2023.01.09. 19:43 |

Sokáig magabiztosan játszott és vezetett a magyar női U18-as csapat, de a franciák két kiállítást kihasználva fordítottak, és 2-1-re nyertek a divízió 1/A világbajnokság első napján.

Meglepetésvendég bukkant fel hétfőn dél körül Rittenben, a női U18-as divízió 1/A világbajnokság helyszínén: Pat Cortina, a felnőttek szövetségi kapitánya érkezett meg, és a mondott is néhány biztató szót a magyar játékosoknak a franciák elleni mérkőzés előtt.

Tapogatózó játékkal indult a meccs, majd a mieink kerültek először emberelőnybe, az 5. percben. Sikerült is beszorítani, jöttek a lövések, de Pianel Couriaut mindent védett, azt pedig nem sikerült kihasználni, amikor elhagyta a bárdját. Aztán Báhiczki-Tóth Boglárkának kellett leülnie két percre, de sikerült kivédekezni ezt az időszakot. A 13. percben újabb magyar emberelőny következett, de nem tartott sokáig, Báhiczki-Tóth újabb büntetést kapott. Négy a négy ellen is voltak a magyaroknak helyzeteik. A folytatásban is kiegyenlített volt a játék, mindkét kapusnak akadt feladata. A harmad végén Horváth Maja kapott két percet, Révész Zsuzsa védéseivel zárult az első 20 perc.

A második felvonás elején bátrabban kezdtek a mieink, többször is sikerült beszorítani a franciákat, és sok lövéssel próbálkoztak. A 26. percben a vezetést is megszerezte a csapat, a kapusról Mozolai Berta elé került a korong, aki közelről kilőtte a felső sarkot. Magabiztosan játszott a folytatásban a magyar válogatott, közel járt a második gólhoz is, majd a 32. percben emberelőnyben is támadhatott. A harmad végét a franciák nyomták meg, és paprikássá vált a hangulat, többször is keményen támadták Révészt, akinek természetesen védelmére keltek a mieink – ebből több lökdösődés is kialakult. Báhiczki-Tóth kapott újabb kiállítást, majd páros büntetést is ítéltek. Egyszer a vas is kisegítette Révészt, aki továbbra is biztosan fogott.

A harmadik harmadra áthúzódó kiállítást sikerült kivédekezni. A mieink okos játékkal tartották a vezetést, az első tíz percben nem volt sok lehetősége az ellenfélnek. Az 50. percben Gondos Tamara kapott két percet, Révész továbbra is jól védett, jöttek a blokkok is. Két nagy helyzete is akadt a magyaroknak: Kárpáti Karina nem tudta belőni Gondos passzát egy kilépés után, aztán Pásztor Flóra állt szemben a kapussal, de a lehetőség kimaradt.

A hajrában jött a hidegzuhany. Az 57. percben Gondos újabb két percet kapott fegyelmezetlenségért. Másfél perc telt el a hátrányból, amikor Zillox távoli lövése utat talált a kapuba, Révész a takarástól nem látott. Egy perccel később Polónyi Petrát is kiküldték, egy ütközés miatt – némileg szigorúan. A franciák ezt a lehetőséget is kihasználták, 15 másodperccel a vége előtt a rosszul helyezkedő játékosok mellett Origlio lőtt középről – a korong a belső vasról jött ki, a gólt végül hosszú videózás után adták meg. A hátralévő kevés időben már nem tudott helyzetet kidolgozni a válogatott, így vereséggel kezdte a ritteni tornát.

A program

Január 9., 16.30 Magyarország-Franciaország 1-2
Január 10., 13.00 Magyarország-Németország
Január 12., 20.00 Magyarország-Norvégia
Január 13., 20.00 Magyarország-Ausztria
Január 15., 16.30 Magyarország-Olaszország

A keret

Kapusok: Révész Zsuzsa (DEAC JA), Takács Noémi Zoé (MAC Budapest)

Hátvédek: Báhiczki-Tóth Boglárka (MAC Budapest), Chlepkó Zsófia (HTI, kanadai), Koncz Boglárka (MAC Budapest), Kornyilov Anna (BJA), Tóth Flóra (Győri NEMAK ETO HC), Véghelyi Dóra (OHA, kanadai)

Csatárok: Gergely Dalma (BJA), Gondos Tamara (MAC Budapest), Horváth Maja (BJA), Imets Mercédesz (BJA), Kárpáti Karina (MAC Budapest), Kolozsvári Angelika (HKB),  Metzler Regina (OHA, kanadai), Mozolai Berta (BJA), Pásztor Flóra Hanga (BJA), Polónyi Petra (Vasas), Simon Viktória (Sportország), Weiler Krisztina (MAC Budapest)

A stáb

Bedő Botond szövetségi edző
Pukli Máté másodedző
Pillók Martin másodedző
Zaka Norbert kapusedző
Kozák Attila erőnléti edző
Gallyas Gabriella rehabilitációs edző
Major Tekla felszerelés-menedzser
Jasó Judit csapatvezető
Dr. Németh Gergely sportpszichológus
Dr. Kolbenheyer Zsuzsanna női szakági vezető
Kaposi Dávid sajtó

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV