A Fradi sikerét hozta az ajkai matiné

2023.02.05. 18:21 |

A zöld-fehérek Turbucz Martin duplájával húzták be a FEHA19 elleni mérkőzésüket az alapszakasz utolsó játéknapján.

Mindkét együttes ilyen-olyan okok miatt tartalékosabban állt ki a találkozóra, ettől függetlenül lendületesen kezdtek, Márkus és Földes is bemutatott védéseket. Később a Fradi átvette az irányítást, a 11. percben Cizast küldték le két percre a játékvezetők. Első előnyét kihasználta a zöld-fehér csapat: Sointu tette tovább a kapu előtt a korongot Turbucznak, aki egyből tüzelt hálóba (0-1). A 15. percben válaszolt a FEHA19: Dobos hősiesen, a jégen fekve harcolt meg a kapu mögött a korongért, majd előkészítését Fekete Alex ütötte a jobb felsőbe (1-1). A 18. percben Cizas hibája után Dobmayer szabálytalankodott, majd másodpercekkel később Dolinar ült le. Sointu is beszállt a buliba, az FTC játékosának kiállítása következtében négy a háromban maradtak pályán a csapatok, de gól nem született.

A 24. percben Kreisz szerzett korongot, és vihette egy az egyben Márkusra, ám nem tudott túljárni a fiatal kapus eszén. A 29. percben Dobos kapott kiállítást, de a kapuvas és Márkus a fehérváriak segítségére sietett. Később Fekete és Sallio páros kiállítása miatt négy a négy ellen maradtak a csapatok. Gól nem született. Az utolsó szűk két percre emberelőnyben fordult a FEHA, veszélyben viszont nem forgott Földes ketrece.

A nehézkes második harmad után, a 44. percben megtörte a Fradi a jeget: Tóth Adrián kapu mögül érkező passzát Kreisz vágta kapuba (1-2). Jól reagált a bekapott gólra a fehérvári gárda, de Fekete és Dézsi helyzetéből sem született találat. Az 55. percben Karmeniemit küldték büntetőpadra, de nem tudta kihasználni a lehetőséget a pályaválasztó FEHA. Az 58. percben egy ellentámadásból lezárta a meccset a Fradi: Tóth Adrián készített elő önzetlenül Turbucznak, aki higgadtan a félig üres kapuba helyezett az elfekvő Márkus mellett (1-3).

A Ferencváros ötödik helyen zárta az alapszakaszt, és ott lesz a negyeddöntőben. A FEHA19 szerdától a DEAC-cal küzdhet meg a playoff-részvételért.

Nyilatkozatok

Anatoli Bogdanov, vezetőedző, FEHA19: "A kezdésünk nem volt az igazi, de visszajöttünk a mérkőzésbe, sikerült egyenlítenünk is. A második harmad első tíz perce nem volt jó számunkra, nem menedzseltük úgy a korongot, ahogy szerettük volna, de az emberhátárnyoknál jó munkát végeztünk. A harmadik harmadban megvoltak a lehetőségeink, néhol mi voltunk a jobb csapat a jégen, de két hiba eldöntötte a mérkőzést. Ebben a szezonban már sokadik alkalommal veszítjük el a találkozót az utolsó játékrész elején. Gratulálok a Ferencvárosnak."

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC-Telekom: "Az utolsó mérkőzés volt az alapszakaszban, egyik csapat sem tudott már elmozdulni a helyéről. Nehéz az ilyen mérkőzésre felpörögni, de szerencsére jött az a lehetőség, hogy Ajkán játszhatunk. Ez egy plusz motiváció volt, hiszen telt ház előtt játszhattunk egy ilyen gyönyörű csarnokban. Győzelemmel szerettünk volna befejezni a számunkra hullámzó alapszakaszt, fontos volt, hogy sikerrel fejezzük be a szezon ezen szakaszát."

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV