A Fradi hosszabbításban zárta le a Sportklub elleni elődöntőt

2024.03.31. 20:44 |

A zöld-fehérek egy 72. percben szerzett találattal győztek és 4-2-re behúzták a csíkszeredaiak elleni párharcot.

A mérkőzés nyugodt mederben indult, aztán a negyedik percben felpörögtek az események: előbb Arany vesztette el a korongot a kapuja mögött – Részegh nem tudta belőle vezetéshez juttatni a hazaiakat –, aztán nem sokkal később már Adorján kapujánál volt tumultus. A győzelmi kényszerben lévő szeredaiak vezettek több támadást a folytatásban, aztán a nyitó harmad közepén emberelőnybe kerültek. A Sportklub alig egy percig támadhatott öt a négy ellen, ugyanis Sofron látványosan gáncsolta ellenfelét. A felvonás hajrájában a korábbihoz képest kiegyenlítettebb játék folyt a jégen, majd négy minutummal a szünet előtt egy palánkon szereplő reklám burkolatának jégre esése okozott egy nagyjából ötperces intermezzót.

A második játékrész Ferencz-Csibi lehetőségével indult, Arany résen volt. A 28. percben Kestilä és Láday összeakadtak, mindketten kisbüntetést kaptak. A mérkőzés közepén Crespi kiütötte Rokaly Szilárd kezéből a botot, amiért kisbüntetést kapott. A csíkiak gólt kaptak az emberelőnyben: Kärmeniemi lövését még védte Adorján, aztán a ferencvárosi játékost Sofron felborította, így ráesett a csíki kapusra, a szabadon maradt korongot pedig Tóth Gergő lőtte be – videobíróztak, megadták a találatot (0-1). Ezt követően Hrabalt is kiküldték, fél percen át öt a háromra támadhatott a Sportklub, majdnem megtörtént az, ami korábban a Tüskecsarnokban is: Brady kiugrott, de ezúttal a csíki kapus védte a kettős emberhátrányos szólót. Nem sokáig játszhattak teljes létszámban a csapatok, Marva büntetése nyomán megint létszámfölényben voltak a szeredaiak, a legnagyobb lehetőség Szkacskové volt, akinek a kapáslövése nem sokkal kerülte el a kaput. A harmad hajrájában Asuchak kirúgta Arany lábát, a ferencvárosiak nem éltek a fórral.

A harmadik felvonás elején Brady lőhetett, Adorján védett, aztán nem sokkal később Kestilä, LaPorte, valamint Németh is megduplázhatta volna a Fradi előnyét. Hiába volt a harmad első néhány perce a vendégeké, a 45. minutumban egy Sofron-lövés meglepte Aranyt (1-1). A folytatásban nyílt sisakos játékot vittek jégre a felek, főleg a ferencvárosiaknak voltak helyzeteik, de a csíkiaknak is adódtak veszélyes lehetőségeik. Már csak negyed perc volt hátra, amikor Arany elvesztette a botját, miután Levin kirúgta azt a kezéből, ezt pedig Salló kihasználta egy köténygóllal – videobírózás jött, nem adták meg a találatot, hosszabbítás következett. Az ítélet után repültek a tárgyak a nézőtérről a jégre, így idő előtt véget ért a harmadik harmad.

A megmaradt 15 másodperc lepörgetése után a túlóra egy Sofron-helyzettel indult, majd nyílt sisakos játékkal folytatódott: hazai részről Becze, a vendégeknél Németh előtt adódott komolyabb lehetőség. A meccs 64. percében Németh, Hrabal és Galajda is döntőbe lőhette volna a Fradit, ám Adorján mindannyiszor résen volt. A tűzerő alatt Rutkowski szabálytalankodott, emberelőnybe kerültek a zöld-fehérek, Roth dönthetett volna, nem tudott. A kiegészülés után Levinnek volt nagy helyezete. A feszültséget jól jelzi, hogy a 68. minutumban Rokaly Norbert és LaPorte páros büntetést kapott. A mérkőzés és a párharc a 72. percben ért véget, amikor Németh és Brady egy svájci figurával megszerezte a győztes gólt (1-2).

Az FTC-Telekom 2-1-re nyert, így a magyar bajnok és a Corona Brasov lesz a 2024-es Erste Liga-döntő két résztvevője.

SC Csíkszereda–FTC-Telekom 1-2 (0-0, 0-1, 1-0, 0-1)

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV