A Fehérvár nyerte a Magyar Kupát

2019.01.22. 23:19 |

A Fehérvár AV19 hazai pályán 6-3-ra győzött a MAC Újbuda ellen egy remek mérkőzésen, ezzel 11. alkalommal hódította el a Magyar Kupát. A bronzérmet az FTC szerezte meg.

Fehérvár AV19-MAC Újbuda 6-3 (1-1, 4-2, 1-0)

Telt ház előtt és remek hangulatban indul a Magyar Kupa fináléja. A meccset az extraligás MAC kezdte jobban, és Dansereau Keegan révén már 56 másodperc elteltével vezetést szerzett. A fővárosiaknak ezt követően is több helyzetük akadt, aztán a Fehérvár percei következtek, de Mac Carruth és Rajna Miklós is jól védett. A 17. percben a MAC kis híján megduplázta előnyét, de a kapuvas megmentette a hazaiakat, akik még ebben a percben egyenlítettek Stipsicz Bence góljával.

A második húsz perc is gyors vendéggóllal indult, John David Negrin 51 másodperc után távolról talált be, a korong megpattant egy védő botján. A Fehérvár bő egy perccel később válaszolt: Anze Kuralt tette bele az ütőjét Szabó Dániel távoli bombájába a kapu előtt. Nem lassítottak a csapatok, és harmadszor is az újbudaiak szerezték meg a vezetést. Tomas Klempa volt harcias a kapu mögött, így pedig a korong Dansereau elé került, aki higgadtan lőtt közelről a hálóba. Az előny most sem élt sokáig, az EBEL-csapat két és fél perc után Erdély Csanád révén ismét egalizált, aki egy palánkról visszapattanó korongot értékesített. A 29. percben először vezettek a hazaiak, Hári János szép megmozdulása után emberelőnyben Kuralt volt eredménye, majd a 32. percben egy gyors akció végén Sárpátki Tamás is betalált Reisz Áron önzetlen passzából.

Az utolsó harmad négy a négy elleni játékkal indult, aztán Erdély is leült, de ez nem hozott gólt. A 47. percben Meland kapott 2+2 percet, és bár próbálkozott a MAC, nem tudta csökkenteni a hátrányát. A Volán a folytatásban is taktikusan játszott, stabilan védekezett és tartotta előnyét. Sőt, a vége előtt 38 másodperccel Kuralt üres kapura megszerezte harmadik gólját. A jeget pedig az ünneplő székesfehérvári szurkolók bedobott sapkái díszítették a mesterhármas tiszteletére.

A Fehérvár AV19 2016 után először, összességében pedig 11-edszer szerezte meg a Magyar Kupát.

DVTK Jegesmedvék–FTC-Telekom 0-3 (0-1, 0-1, 0-1)

A bronzmeccsen a Fradi kezdett jobban, aztán a hazai csapat vált aktívabbá, de mindkét kapus, Adorján Attila és Pleszkán József is jól tette a dolgát. A 16. percben végül megszerezte a vezetést a zöld-fehér együttes: a kipattanó korongot Tóth Richárd egy csel után emelte be.

A DVTK a második harmadot megnyomta, de az FTC jól védekezett, majd kiegyenlítetté vált a játék. A 36. percben ismét az FTC volt eredményes: Brett Switzer vette be a miskolciak kapuját. A harmadik játékrészben sem tudott mit kezdeni a vendégek stabil játékával a DVTK, a Fradi pedig kontrákból veszélyeztetett. Glen Hanlon két perccel a vége előtt lehozta kapusát, de ez nem sült el jól, Dósa Krisztián üreskapus gólja zárta le a meccset.