A Fehérvár és a MAC harcol a Szuperkupáért

2018.09.09. 11:40 |

2014 után rendeznek újra mérkőzést a Roland Divatház Szuperkupáért, a magyar bajnoki címvédő MAC Újbuda az EBEL-résztvevő Fehérvár AV19-cel találkozik.

2014 februárjában a Dunaújvárosi Acélbikák és a Fehérvár AV19 kétmeccses párharcban döntötte el a Szuperkupa sorsát, akkor a fehérváriakhoz került a trófea. Az akkori győztes együttesből többen most vasárnap is főszereplők lehetnek: Rajna Miklós és Pozsgai Tamás már a MAC-ot erősíti, Tokaji Viktor a fővárosiak másodedzője, míg a fehérvári csapatban Erdély Csanád, Sarauer Andrew és Sárpátki Tamás léphet jégre.

A két csapat legutóbb 2016-ban találkozott, akkor a Magyar Kupa elődöntőjében 3-1-es fehérvári siker született.

Mindkét csapat számára ez az utolsó felkészülési állomás a szezon előtt. A MAC Újbuda számára új fejezet kezdődik, hiszen a klub a szlovák Extraligában indul már, míg a Fehérvár az EBEL-ben játszik már 12. éve.

Mindkét oldalon sérülések nehezítették a felkészülést. A MAC védője, Cameron Burt nem tudott játszani valamennyi meccsen, és a Dunaújvárostól érkezett Odnoga Mátyás is csak ezen a héten, az Érsekújvár ellen szerepelt először. A fehérváriak az ifj. Ocskay Gábor Emléktornán szerepeltek a múlt héten, de Sarauer Andrew-t, Ryan Glent, Eric Melandot és Sille Timotejt nélkülöznie kellett a stábnak.

Vélhetően mindkét edző összerakja a fiatal és a rutinos hokisokat a sorokban. A MAC-nál elképzelhető, hogy Rajna Miklós és Bálizs Bence a kapuban váltja majd egymást a meccs alatt, míg a Fehárvár edzője, Hannu Järvenpää Kornakker Dánielnek szavazhat bizalmat, hogy Mac Carruth-ot frissen tartsa az EBEL-rajtra.

„Elégedett vagyok az edzésmunkával, amit a héten láttam a csapattól. Egy tényező van csupán, amire a kezdő bedobástól kezdve oda kell figyelnünk, ez pedig a tempó, amit fokoznunk kell az edzésekhez képest. Nem is kérdés, a MAC kemény ellenfél. Alig pár hónapja nyerték meg a magyar bajnokságot, így biztosan versenyképes” – mondta a fehérváriak finn edzője a klub honlapjának.

„Boldogok vagyunk, hogy a felkészülést egy ilyen erős csapattal fejezhetjük be, ráadásul egy ilyen különleges eseményen. Szeretnénk megmutatni, hogy hol tartunk, és hogy kik vagyunk egy olyan mérkőzésen, ahol egyből egy címet lehet nyerni” – nyilatkozta Majoross Gergely, a MAC trénere.

A Roland Divatház Szuperkupa 20 órakor kezdődik a Tüskecsarnokban.

Gyerehokizni