A Fehérvár AV19 lett az osztrák juniorbajnokság bajnoka

2018.04.09. 19:16 |
A fehérváriak ötmeccses döntőben győzték le a Hidria Jesenicét, hazai jégen emelhették magasba a kupát. Az EBJL-ben ezüstérmes lettek.

EBYSL

A Fehérvár az alapszakaszban, majd az úgynevezett Master Round-ban is csoportja élén végzett. Utóbbi azzal járt, hogy elsőként választhatott negyeddöntős ellenfelet, a Znojmót két meccsen legyőzve jutott a négy közé.

Mindeközben a Master Roundba jutó MAC Budapestnek a negyeddöntőben véget ért a szereplése, miután a Villach 2–1-es összesítéssel legyőzte. Ezzel szemben nagyot ment a Vasas, az angyalföldiek ugyanis nem jutottak az alapszakasz után automatikusan a legjobb hat közé, ellenben magabiztosan nyerték meg a kvalifikációs csoportjukat. Sőt, aztán bravúrral, 2-0–s összesítéssel elütötték a Red Bull Salzburgot a négy közé jutástól.

Az elődöntőben nagyot csatáztak a fehérváriakkal: az első meccset utóbbi 2–1-re megnyerte, a másodikon viszont a Vasas hosszabbításban 4–3-ra diadalmaskodott. Az újabb bravúr azonban elmaradt, így Kiss Dávid együttese 2–1-es összesítéssel jutott a döntőbe.

A bajnoki címért folytatott párharcot magabiztos, 5–2-es győzelemmel kezdte a Fehérvár a Jesenice ellen, a második összecsapást azonban a szlovénok nyerték 2–1-re. Hazai jégen aztán újra taroltak a fehérváriak, a 7–2-es diadal után viszont 4–1-es vereséggel jöttek haza Jesenicéből.

Így borítékolható volt, ha az ötödik meccset megnyerik, akkor Székesfehérváron ünnepelhetnek. Nos, a pezsgőzés nem maradt el, a fehérváriak ismét 7–2-re nyertek és magasba emelhették az EBYSL bajnoki kupáját.

Az ötödik mérkőzés összefoglalója:

Nyilatkozatok:

Az EBYSL 2017/18-as szezonjában hét magyar csapat indult. A már említett csapatok mellett az UTE egyetlen pozícióval maradt le a negyeddöntőről, a DHK a lilák mögött a harmadik helyen végzett a kvalifikációs csoportjában, míg a Hokiklub Budapest 4., a Győr 5. lett.

Az osztrák juniorliga pontversenyét Vértes Nátán nyerte 68 ponttal (32 gól, 36 gólpassz), klubtársa, Péter Andor lett a második 67 ponttal (30/37), míg a harmadik a szintén fehérvári Mihály Ákos lett 51 ponttal (15/36).

A részletes eredmények ITT megtekinthetők.

EBJL

Az osztrák ifjúsági ligában ugyancsak hét magyar csapat vett részt. Az UTE , a DVTK Jegesmedvék, a Vasas és a Hokiklub Budapest az alapszakasz után a kvalifikációs körig jutott. A nyolc között a MAC Budapest, a Fehérvár AV19 és a Győr szerepelt.

A MAC választása a Győrre esett a négy közé jutásért, 2–0-s összesítéssel búcsúztatta. A Fehérvárnak is elég volt két meccs a Znojmo ellen, a MAC-cal szemben azonban már a harmadikon dőlt el a döntőbe jutás. A két magyar csapat első találkozóját a fehérváriak 3–0-ra nyerték idegenben, a másodikat viszont hazai jégen 5-3-ra elvesztették. A MAC azonban nem tudott győzni a Kisstadionban, ahol a Fehérvár 5–2-es diadalnak örülhetett.

A döntőben az alapszakaszt és a Master Roundot is megnyerő Red Bull Salzburggal mérkőzött Andrej Brodnik együttese, s bár az idegenbeli dupla meccsből az elsőn 7–4-re kikapott, a másodikat 6–4-re megnyerte. Az itthoni két mérkőzésből azonban egyiket sem sikerült: a döntő harmadik találkozóján hosszabbításban szenvedett 4–3-as vereséget, a negyediken pedig 4-1-re kapott ki. Így 3–1-es összesítéssel a Salzburg lett a bajnok.

A részletes eredmények ITT megtekinthetők.

Fotó: Soós Attila (Fehérvár AV19)