A Fegyelmi Bizottság 2016-17/045.sz. határozata

2017.01.16. 13:33 |
A MOL Liga Fegyelmi Bizottsága megvizsgálta a MOL 184 (UTE - Ferencvárosi TC) mérkőzés 50. percében történt esetet, amelynek során HEBAR Andrej (UTE) 10+20 perces büntetést (MISC - Fegyelmi Büntetés, GA-MI Végleges Fegyelmi Büntetés) kapott. A Fegyelmi Bizottság az alábbiakat állapította meg:
A játékos a játékvezetői tevékenységet sportszerűtlen hangnemben bírálta, a büntetőpadon botjával több alkalommal a plexi üvegre ütött.

IIHF szabálykönyv 168. SZABÁLY — SPORTSZERŰTLEN MAGATARTÁS

DEFINÍCIÓ: A játékos vagy csapat hivatalos személy, aki megsérti a sportszerűségre, fair playre és az egymás tiszteletre vonatkozó szabályokat. Fegyelmi Büntetés - A játékos, aki botrányosan viselkedik vagy folytatólagosan sportszerűtlenkedik. Végleges Fegyelmi Büntetés - A játékos vagy csapat hivatalos személy, aki továbbra is obszcén, vulgáris vagy sértő szavakat használ bárkivel szemben a jégen vagy a csarnok területén, holott korábban már kapott Kisbüntetést vagy Technikai Kisbüntetést ezért. Ha ez a mérkőzést követően történik, akkor úgy is kiszabható a Végleges Fegyelmi Büntetés, hogy a vétkes korábban nem kapott Kisbüntetést vagy Technikai Kisbüntetést.

A Fegyelmi Bizottság megállapítása szerint a játékos sportszerűtlenül viselkedett a mérkőzés játékvezetőjével szemben. A Fegyelmi Bizottság a játékvezetők által a pályán kiszabott büntetést helybenhagyja, a játékossal szemben további szankciót nem alkalmaz.

Az UTE játékosa részére a versenysorozat folyamán másodszor szabtak ki Végleges Fegyelmi (GA-MI) büntetést.

IIHF szabálykönyv 109. SZABÁLY — BÜNTETÉSEK IDÓTARTAMA - VÉGLEGES FEGYELMI BÜNTETÉS Ha egy játékosra bármikor a mérkőzés vagy torna folyamán másodjára Végleges Fegyelmi Büntetést szabnak ki, akkor automatikusan eltiltást kap a csapata következő mérkőzésére.

HEBAR Andrej a fenti szabály értelmében eltiltást kap csapata soron következő MOL Liga mérkőzéséről.

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV