A Fegyelmi Bizottság 2016-17/017.sz. határozata

2016.10.20. 13:30 |
A MOL Liga Fegyelmi Bizottsága megvizsgálta a Magyar Kupa MK 6 (UTE – MAC Budapest) mérkőzés 51. percében történt esetet, amelynek során SIKORCIN Ladislav (UTE) 5+20 perces büntetést (ROUGH - durva játék, GA-MI -végleges fegyelmi büntetés) kapott, valamint KÖNCZEI Áron (MAC Budapest) 5+20 perces büntetést (SPEAR - szúrás, GA-MI - végleges fegyelmi büntetés) és újabb 5+20 perces büntetést (ROUGH - durva játék, GA-MI - végleges fegyelmi büntetés) kapott. A Fegyelmi Bizottság az alábbiakat állapította meg:

A mérkőzés 51. percében MAC Budapest játékosa botjával megszúrta ellenfelét. Ezt követően a két játékos összeakaszkodott, abból egy dulakodás, verekedés alakult ki.

IIHF szabálykönyv 161. SZABÁLY — SZÚRÁS

DEFINÍCIÓ: A játékos, aki a bot tollának végével megszúrja vagy megkísérli megszúrni ellenfelét, akár egy, akár mindkét kézzel tartja a botját. Az ellenféllel történő érintkezés nem szükséges a büntetés kiszabásához. A játékost, aki megszúrja ellenfelét, Nagybüntetéssel és Automatikus Végleges Fegyelmi Büntetéssel vagy Végleges Kiállítással kell sújtani.

IIHF szabálykönyv 158. SZABÁLY - DURVA JÁTÉK

DEFINÍCIÓ: A játékos, aki lökdösi vagy megüti ellenfelét a játék menete során. A játékost, aki dulakodik az ellenfelével, Kisbüntetéssel, Dupla Kisbüntetéssel vagy Nagybüntetéssel és Automatikus Végleges Fegyelmi Büntetéssel kell sújtani. A Fegyelmi Bizottság mindkét játékos esetében, a játékvezetők által a pályán kiszabott büntetést helybenhagyja, a játékosokkal szemben további szankciót nem alkalmaz.

MAC Budapest játékosának részére a mérkőzés folyamán másodszor szabtak ki Végleges Fegyelmi (GA-MI) büntetést.

IIHF szabálykönyv 109. SZABÁLY — BÜNTETÉSEK IDÓTARTAMA - VÉGLEGES FEGYELMI BÜNTETÉS Ha egy játékosra bármikor a mérkőzés vagy torna folyamán másodjára Végleges Fegyelmi Büntetést szabnak ki, akkor automatikusan eltiltást kap a csapata következő mérkőzésére. KÖNCZEI Áron a fenti szabály értelmében eltiltást kap csapatuk soron következő MOL Liga mérkőzéséről.