A Fegyelmi Bizottság 2016-17/014.sz. határozata

2016.10.13. 18:37 |
A MOL Liga Fegyelmi Bizottsága megvizsgálta a MOL 59 (Ferencvárosi TC – Dunarea Galati) mérkőzés 9. percében történt esetet, amelynek során MUNTEANU Alexandru-Cristian (Dunarea Galati) 2+2+10 perces kiállítást kapott palánkra lökésért, durva játékért és sportszerűtlen magatartásért (BOARD, ROUGH, MISC). A Fegyelmi Bizottság az alábbiakat állapította meg:

A játékos a mérkőzés 9. percében, egy kiállítást követően (BOARD) összeakaszkodott a Ferencvárosi TC játékosával RAFAJ Attilával. A játékvezető ezért mindkét játékost kiállítással sújtotta (ROUGH). A Dunarea Galati játékosa a játékvezetők felszólítására a dulakodást nem fejezte be, verekedést provokált, ezért további fegyelmi büntetést kapott (MISC). Eközben a dulakodást megakadályozni szándékozó vonalbírót megütötte.

116. SZABÁLY — HIVATALOS SZEMÉLYEK SÉRTEGETÉSE

DEFINÍCIÓ: Egy játékos vagy csapat hivatalos személy arra irányuló kísérlete, hogy megfossza a játékvezetőt a tekintélyétől, megalázza vagy megsértse a játékvezetőt, hogy megkérdőjelezze a játékvezető tisztességét vagy alkalmasságát, vagy tettlegesen lépjen fel egy játékvezetővel szemben.

A Fegyelmi Bizottság megállapítása szerint a játékos megütötte a játékvezetőt. A neki háttal álló játékvezető vállát megfogta, másik kezével ütött. Az ütéssel a játékvezető fejét találta el. A játékos tisztában volt az ütést megelőzően azzal, hogy a játékvezető előtte áll. Játékos semmilyen körülmények között nem létesíthet fizikai kapcsolatot a mérkőzés hivatalos személyeivel, nem ütheti meg őt.

A MOL Liga Fegyelmi Bizottsága összhangban a MOL Liga vezetésével, a Magyar Jégkorong Szövetség és a Játékvezetői Testület illetékeseivel, a legszigorúbb szankciókkal fogja büntetni azon résztvevőket, akik a játékvezetők tisztességét megkérdőjelezik, fenyegetőleg lépnek fel ellenük, vagy bármilyen fizikai kontaktusba lépnek velük.

A Fegyelmi Bizottság MUNTEANU Alexandru-Cristiant, a Dunarea Galati 17-es számú játékosát 8 MOL Liga mérkőzésről eltiltja

A játékos a büntetést a soron következő MOL Liga mérkőzéseken tölti le.