A Fegyelmi Bizottság 2016-17/006.sz. határozata

2016.09.20. 15:07 |
A MOL Liga Fegyelmi Bizottsága megvizsgálta a MOL 21 (UTE – MAC Budapest) mérkőzés 38. percében történt esetet, amelynek során TERBÓCS István (UTE MAC Budapest) 5+20 perces büntetést (HI-ST – Magas Bottal Való Játék, GA-MI – Végleges Fegyelmi Büntetés) kapott. A Fegyelmi Bizottság az alábbiakat állapította meg:

A játékos a mérkőzés 38. percében ellenfelét egy ütközés során botjának tollával a mellkasán találta el. Az UTE játékosa a jégen maradt, orvosi ápolásra szorult. A harmadszünetet követően a játékot folytatni tudta.

IIHF szabálykönyv 143. SZABÁLY — MAGAS BOTTAL VALÓ JÁTÉK

DEFINÍCIÓ: A játékos, aki botját vagy annak bármely részét a vállának magassága felett viszi, és annak bármely részével megüti ellenfelét.
A játékost, aki válla felett tartott bottal vagy annak egy részével az ellenfélhez ér, legalább Kisbüntetéssel kell sújtani. A játékost, aki magas bottal való játékkal gondatlanul sérülést okoz ellenfelének, Nagybüntetéssel és Automatikus Végleges Fegyelmi Büntetéssel vagy Végleges Kiállítással kell sújtani.

A Fegyelmi Bizottság megállapítása szerint a játékos a botjával láthatóan szándékosan megütötte, megszúrta ellenfelét. Az ilyen és ehhez hasonló törlesztés jellegű megmozdulások sérülésveszélyesek, és sportszerűtlenek.

A Fegyelmi Bizottság ezek miatt TERBÓCS Istvánt, a MAC Budapest 34-es számú játékosát 3 MOL Liga mérkőzésről eltiltja.

A játékos a büntetést a soron következő MOL Liga mérkőzéseken tölti le.