A fegyelmezettség döntő lehet

2018.10.12. 11:00 |

Öt találkozóval folytatódik az Erste Liga pénteken.

A nap meccsén a listavezető Csíkszereda a dobogó felé igyekvő UTE-t fogadja, vagyis a legeredményesebb támadósor és az egyik legjobb védelem csap össze.

A hazaiak legutóbbi négy meccsükből kettőt is elveszítettek: az FTC-től 7-3-ra kaptak ki, míg a Gyergyótól hosszabbítás után. A hét közben aztán két magabiztos sikert aratott a csapat a román bajnokságban, amely jót tehetett az önbizalomnak.

A szakvezetés a Gyergyói HK ellen elszenvedett hosszabbításos vereség után levonta a következtetéseket és a tanulságokat. A Csíkszeredánál úgy látják, kulcsfontosságú lesz a fegyelem és a támadások minél hatékonyabb befejezése.

 „A Gyergyói Hoki Klub ellen sok esetben fegyelmezetlenek voltunk, és ez okozta a vereséget. Nem szabad olyan hibákat elkövetnünk, hogy egy támadáson belül két büntetést szedjünk össze. Ezen mindenképp változtatnunk kell. Ugyanekkora jelentőséggel bír a speciális helyzetek megoldása is. A legutóbbi meccsen ez sem működött. A héten ezen játékelemeket gyakoroltuk, hiszen javulnunk kell” – mondta Hozó Levente másodedző.

Az UTE javuló formát mutat, legutóbbi két meccsét megnyerte, a Capitals ellen simán, míg a DEAC ellen nagy csatában. A lila-fehérek így már a negyedik helyen állnak, és a nehéz erdélyi túra után sem szeretnének távolabb kerülni a dobogótól.

Szilassy Zoltán vezetőedző szerint a Csíkszereda legutóbbi veresége figyelmeztető lehet, mivel ezek után vissza akarnak térni a győzelemhez, csapata pedig meg akarja ezt akadályozni.

„A Szereda a liga talán legerősebb csapata, a keret tele jó légiósokkal és komoly székely játékosokkal, valamint egy jó edzővel. Az offenzívát remek védekező játékkal kell megállítanunk. Forró hangulatú a pálya, a lehető legkevesebbet szabad hátrányban játszanunk. Felkészülünk minden erősségükből, nagy hittel és nagy alázattal megyünk bele a csatába. Nehéz ott nyerni, de már sikerült korábban, így most is ez a célunk” – nyilatkozta az UTE trénere.

A program

Sport Club Csíkszereda–UTE 17:30
Corona Brasov–Dunaújvárosi Acélbikák 17:30
DEAC–Gyergyói HK 18:00
Hokiklub Budapest–EV Vienna Capitals II 18:40 stream ITT
Schiller-Vasas HC–Fehérvári Titánok 18:40 stream ITT

Gyerehokizni