A DVTK lenullázta a lilákat

2018.02.09. 23:44 |
A Jegesmedvék fölényesen nyertek az Erste Liga középszakaszának felsőházában. Az Újpestnél annak örülhettek, hogy visszatért Ágoston Olivér.

A DVTK negyedóra alatt eldöntötte az Újpest számára tét nélküli meccset. Kulmala kezdte a gólgyártást, majd Hajós, Berta és Magosi is betalált. Szilassy Zoltán ekkor cserére szánta el magát, és Sági Máté helyett a kapuba beküldte a súlyos betegség után visszatérő Ágoston Olivért. A 18. percben a miskolciak újabb gólt szereztek, ismét Kulmala révén.

A második harmadban nagyobb iramra kapcsolt az UTE, és több helyzetet kialakított, de gólt nem szerzett. A DVTK fokozatosan átvette a játék irányítását, és Sakaris tovább növelte a különbséget a 31. percben. A hazaiak kettős fórban is támadhattak, de ebből sem találtak be.

Az utolsó felvonásra sem vettek vissza a csapatok, mindkét kapusnak akadt dolga. A helyzeteket a DVTK értékesítette jobban, és Tóth Adrián, majd Vas is gólt szerzett, míg Kiss Bence hibátlanul őrizte kapuját.

UTE-DVTK Jegesmedvék 0-8 (0-5, 0-1, 0-2)

Nyilatkozat

Szilassy Zoltán, UTE: „Sajnáltam fiatal kapusunkat, Sági Mátét, az viszont nagyon nagy szó, hogy Ágoston Olivér súlyos betegség és műtét után visszatért, és ilyen jól védett. Sok korongot adtunk el a támadóharmadban, egyszerűbben kellett volna játszanunk. Nagy hibákat követtünk el az első harmadban, az ellenfél pedig jó csapat ahhoz, hogy ezeket kihasználja. A rájátszásra kell élesebbé válnunk.”

Mikael Tisell: Örülök a győzelemnek, nagyon jól álltak bele a játékosok a mérkőzésbe. A nagyobb előny birotkában is végig fegyelmezetten és fókuszáltan tudtunk játszani, egy kettős emberhátrányt is kivédekeztünk. Kiss Bence remekül védett és ma olyanoknak is lehetőséget tudtunk adni, akik mostanában kevesebbet szerepeltek. Vasárnap az első hely lesz a tét, reméljük, sokan kilátogatnak buzdítani minket

Gyerehokizni