A DVTK és az UTE a döntőben

2018.01.17. 23:50 |

A DVTK a Ferencváros elleni fölényes, míg az UTE a MAC otthonában aratott hosszabbításos győzelemmel jutott be a Magyar Kupa szombati fináléjába.

DVTK Jegesmedvék-Ferencváros 5-1 (1-0, 3-1, 1-0)

Az első elődöntőben a DVTK gyorsan magához ragadta a kezdeményezést, de csak mezőnyfölényig jutott, a kapusoknak kevés dolguk akadt az első percekben. Ezzel együtt nem kellett sokat várni az első miskolci gólra, amelyet Kulmala szerzett a 8. percben. A Jegesmedvék támadásban maradtak, de a Fradi jól védekezett.

A második harmad elején emberelőnybe kerültek a hazaiak, és húsz másodperc elég is volt ennek kihasználására: Colin Joe vette be Sevela kapuját a kijátszott akció. Ez jó ébresztőnek bizonyult a zöld-fehéreknek, akik bátrabban játszottak, és a 33. percben Németh Attila révén szépítettek. A DVTK azonban gyorsan reagált, és Miskolczi, majd Galanisz találatával megnyugtató előnybe került. Az utolsó húsz perc nem hozott fordulatot, az FTC emberelőnyben sem tudott közelebb zárkózni, a hazaiak viszont még lőttek egyet, ismét Joe révén, és magabiztosan őrizték meg előnyüket.

MAC Budapest-UTE 4-5 (0-2, 2-0, 2-2, 0-1) - hosszabbítás után

A másik elődöntő jóval szorosabb és fordulatos találkozót hozott. A vendég újpestiek alaposan meglepték a MAC-ot, mert bő két perc után kétgólos előnybe kerültek a Tüskecsarnokban: előbb Frolik, majd emberhátrányban egy korongszerzés után Turbucz volt eredményes.  A MAC nehezen tudott magához térni, és bár jóval többször lőttek, Sila rendre a helyén volt.

A második etap elejét nagy iram jellemezte, mindkét csapat bátran támadott, majd a MAC vette át az irányítást emberelőnyben, de gól nem született. A harmad derekán aztán a hazaiak fogyatkoztak meg, ám a hátrányból előnyt kovácsoltak, és Brance Orban szemfülessége és szólója után szépítettek a 34. percben. A MAC megnyomta a harmad végét is, és az utolsó percben sikerült egyenlíteni Nagy Krisztián bombájával.

A szünet után a MAC ott folytatta, ahol abbahagyta, és a 42. percben Garát góljával először vezettek a hazaiak. Az UTE is nagyobb iramra váltott, majd ismét fordult a kocka, és a kékmezesek növelték előnyöket Macaulay révén. A vendégek azonban másfél percben belül egyenlítettek: előbb Nemes használta ki a védelem megingását, majd a korábbi MAC-játékos, Kovács Csaba sem hibázott közelről. A hátralévő percek sem teltek unalmasan, mindkét együttes igyekezett, de gól nem született.

A hosszabbításban pedig megismétlődött az, ami a bajnokságban már megtörtént, és az Újpest megszerezte a győztes gólt a Tüskecsarnokban. A lila-fehérek első akciójánál még a kapuvas mentett, de Sikorcin nagy lövése már utat talált a hálóba. A ráadás így 45 másodpercig tartott.

Szombaton 17:15-től a fináléban a DVTK Jegesmedvék és az UTE csap össze Miskolcon. A finálét az M4 Sport élőben közvetíti.