A döntő küszöbén az FTC-Telekom

2023.03.11. 20:41 |

Folytatódott a sorminta, az ötödik meccsen is vendég siker született a BJA és az FTC elödőntőjében. A zöld-fehérek a harmadik harmadban döntötték el a találkozót, így egy győzelemre vannak a döntőtől.

Hazai csapat nem nyert még a Budapest Jégkorong Akadémia HC és az FTC-Telekom elődöntős párharcában. Ezt a sorozatot szerette volna megtörni a BJA a Vasas Jégcentrumban, az ötödik meccsen. A házigazda kezdte jobban a találkozót, alig egy perc után Viikila centerezésére Elo érkezett, Arany viszont védeni tudott. Hrabal kiállítása a 4. percben csak fokozta a BJA-nyomást, de Vorobjov lövésén kívül nagy helyzet nem alakult ki. Az első nagyobb ferencvárosi helyzet a 8. percben jött, Sointu bal felsőbe tartó lövését Kornakker hárította. A harmad közepén a vendégek is emberelőnyhöz jutottak, de Hrabal és Nagy Gergő helyzete is kimaradt. A játékrész végén a hazaiak voltak közelebb a gólhoz, de Arany állta a sarat, így gól nélküli döntetlennel mentek a csapatok pihenőre.

Jól kezdte a középső felvonást a Fradi: Sointu dolgoztatta meg többször is Kornakkert. A folytatásban is a vendégek voltak veszélyesebbek, de a harmad közepétől felélénkült a BJA játéka is. A 34. percben Betteridge lövését kellett védenie Kornakkernek, a kipattanó Sailiohoz pattant, de a hazaiak kapusa ekkor is résen volt. Hiába a 25 lövés a második játékrészben, a kapuk továbbra is érintetlenek maradtak. 

A záró harmad elején végül a ferencvárosiak örülhettek: egy kapu előtti kavarodás után Marva lövése talált utat Kornakker kapujába. Két perccel később Tóth révén majdnem egyenlített a házigazda, de próbálkozása a kapuvason csattant. A gólnak köszönhetően magasabb fokozatba kapcsolt, és sorra alakította ki a helyzeteket a BJA, de 49. percben az FTC megduplázta előnyét: Sailio bepasszát Farkas továbbította a kapuba. Tíz perccel a vége előtt Viikila találta magát szembe a kapuval, de Arany bravúrral védett. Négy perccel később emberelőnyben szépített a BJAHC: Vorobjov kapáslövése megpattant egy védőn, de így is a kapuban kötött ki. A gól után is lendületben maradtak a hazaiak, hat perccel a vége előtt ismét emberelőnybe kerültek, Hrabal ült ki a büntetőpadra. Miután a vendégek kivédekezték a hátrányt, többször is eljutottak helyzetig, két perccel a vége előtt pedig vissza is állították a két gólos különbséget: Tóth Adrián ment ziccerben Kornakkerrel szemben, majd lőtte ki a rövidet. A végén kapusát lehozva támadott a BJA, de több gól nem született, így 3-1-nyert az FTC-Telekom, és 3-2-re vezet öt meccs után. 

Hétfőn a Tüskecsarnokban folytatódik a párharc, ahol a Ferencváros bebiztosíthatja helyét az Erste Liga döntőjében.

Nyilatkozatok

Kangyal Balázs, vezetőedző, BJA: „Hajtós mérkőzés volt, jól kezdtünk, az első harmad jó volt. Kicsit olyan deja vum volt, mint a második hazai mérkőzésünkön. Mentünk-mentünk, végig szép dolgokat próbáltunk csinálni egész meccs alatt, csak még az nem esett le, hogy ez a sorozat nem arról szól, hogy ki játszik szebben, ügyesebben vagy kreatívabban, hanem egészen másról. Szerintem ez egygólos mérkőzés volt, kaptuk azt a káoszhoz hasonlítható gólt, utána próbáltunk zárkózni, de összességében azt mondom, hogy hiányzik még mindig hazai pályán valami, ami átlendít minket a holtponton. Az ellenfél pedig a hibáinkat kihasználta és ők vezetnek, úgyhogy hétfőn új nap." 

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC: „A mai mérkőzés olyan volt, mint a többi. Egy rendkívül erős csapat ellen játszottunk, akik megnyerték az alapszakaszt és abszolút esélyesei ennek a párharcnak. Annyit tudunk csinálni, hogy keményen dolgozunk a Fradi-szívünkkel, ezt csináltuk ma is. Beszéltük, hogy dolgozunk nagyon keményen és csúszunk-mászunk a jégen, meglátjuk, hogy mire lesz ez elég. Ha ezt a srácok megcsinálják, akkor annak nagyon örülünk, és ezt most megcsinálták. Annak is örülünk, hogy ez most egy győzelemre volt elég, de semmi nem történt. Annyi történt, hogy lesz egy következő meccs a Tüskecsarnokban, az alapszakasz győztese ellen, szóval ugyanezt kell csinálni, keményen küzdeni, Fradi-szívvel csúszni-mászni a jégen és akkor meglátjuk, hogy az mire lesz elég hétfőn."   

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV