A döntő a tét Dánia ellen

2019.11.08. 11:39 |

A magyar női válogatott péntek este a szintén A csoportos dánokkal játszik a michalovcei Hat Nemzet Tornán.

Kína 5-0-s legyőzése után a magyar csapat csütörtökön is edzett, a korongkihozatalt, a kettő az egy elleni helyzeteket és a lövéseket gyakorolták, végül öt az öt elleni játék volt a programban. A tréninget este videós megbeszélés követte, amelyen kielemezték az első találkozó hibáit. A csapat pénteken is jégre lép az esti meccs előtt. Az eldőlt, hogy ezúttal Nehring Stefka védi majd a kaput és Németh Anikó lesz a tartalék.

Dánia szintén 5-0-ra verte Kínát csütörtökön, így a két csapat pénteki találkozóján dől el, hogy ki lesz az első a csoportban. A másik hármasban bonyolultabb a helyzet: a házigazda szlovák együttes 4-1-re verte a franciákat, majd 3-2-re kapott ki a norvégoktól.

Dániával legutóbb az áprilisi hazai vb-n találkoztak a mieink, kétgólos hátrányból fordítva 6-2-re diadalmaskodtak. Az akkori siker nagy lökést adott a csapatnak, amely a torna végén első helyen feljutott az elitbe. Akkor Dánia lett a második, köszönhetően annak is, hogy a magyar csapat legyőzte Ausztriát az utolsó találkozón, így szintén az A csoportos vb-re készül. Mindezt pedig új szövetségi kapitánnyal teszi: a svéd Peter Elander éveken át hazája szövetségi kapitánya volt, olimpiai ezüstérmet is szerezve. Az utóbbi időszakban pedig Észak-Amerikában dolgozott. Egyik segítője pedig Tim Bothwell, aki a 2006-os olimpiai bajnok kanadai csapat mellett tevékenykedett.

Somogyi Vivien: „Nagyon jó volt a csütörtöki edzés. Tudtunk azokra a dolgokra koncentrálni, amelyekre a meccs közben is fontos lenne odafigyelnünk, például a kettő az egyekre és a helyzetkihasználásra. Az edzők is arra helyezték a hangsúlyt, amit meccs közben elrontottunk vagy eddig kevesebb idő volt gyakorolni. A dánok ellen az elejétől kezdve száz százalékokt kell nyújtanunk. Az a cél, hogy megnyerjük a meccset, aztán pedig a döntőben játszhassunk.”

Sarah Steele: „Tetszett, ahogy játszottunk Kína ellen, magasabb szintű volt a meccs, mint amire számítottam. Dánia ellen is hasonló teljesítményt várok, győzni szeretnénk. Minél több gólt kell szereznünk és közben ügyelni a védekezésre is. Nekem ez az első hetem a válogatottnál, de mindenki barátságos, nagyon kedvesek a lányok. A KMH-s csapattársakon kívül néhányukkal ellenfélként találkoztam már, és most jó megismerni néhány új arcot.”

A program

November 6., szerda, 16.00 Magyarország-Kína 5-0
November 8., péntek, 19.00 Magyarország-Dánia
November 9., szombat 12.00/15.30/19.00 helyosztó

A keret

Nehring Stefka GK KMH Budapest 
Németh Anikó GK MAC Budapest 
Hodos  Piroska  GK  KSI 
Grkovic  Jelena  D KMH Budapest 
Kreisz Emma D MAC Budapest 
Mayer Fruzsina D Vasas SC
Pártos  Réka  D Karlskrona HK (SWE)
Rónai Alexandra D MAC Budapest 
Steele Sarah D KMH Budapest 
Szamosfalvi Petra D KMH Budapest
Dabasi Réka F KMH Budapest
Gasparics  Fanni F MAC Marylin
Huszák Alexandra F KMH Budapest 
Jókai Szilágyi Kinga F KMH Budapest
Jókai Szilágyi Zsófia F Lulea HF (SWE)
Kiss  Andrea F MAC Budapest 
Nooren Averi F KMH Budapest 
Pintér  Hanna F MAC Budapest 
Scott Stacey F MAC Budapest 
Seregély  Mira F MAC Budapest 
Somogyi Vivien F KMH Budapest 
Szick Dorka  KMH Budapest

A stáb

Pat Cortina Szövetségi kapitány
Mika Väärälä Edző
Marton Tibor  Edző
Budai Krisztián  Kapusedző
Kis András  Videóedző
Dr. Benczenleitner Ottó Erőnléti edző 
Dénes Veronika Rehabilitációs edző
Jasó Judit  Csapatvezető
Szabó Dávid Felszerelés menedzser
Mondl Viktória Sportmasszőr
Széplaki Attila Orvos
Kaposi Dávid Média

Gyerehokizni

Válogatott termékek