A DAB ellen vetett véget vereségsorozatának a DEAC

2024.03.01. 20:39 |

A hat gólt ütő hajdúságiak hét vereség után tudtak ismét pontokat szerezni.

A DEAC összeállításába Mihalik Gergő került be Mazzag Dániel helyére, a Dunaújvárosnál a litván Michalevic hiányzott az előző hétvégéhez képest. A vasak között Hetényi és Kovács Dávid kezdett.

A gól nélküli első harmadot követően a 22. percben a DAB szerezte meg a vezetést emberelőnyből: Ahonen kékvonalas lövése akadt el egy hazai blokkban, a lecsorgót Szalma húzta be középtávolról, 0-1. A második debreceni kiállítás is gólt eredményezett, ám ezúttal a DEAC szerzett emberhátrányos találatot: Vasziljev indult meg, befűzte Ahonent, majd eltette a korongot Kovács mellett, 1-1. A harmad hajrája is a hazaiaké volt, előbb Mihalik András betörését védte Kovács, a kipattanót Dobmayer értékesítette, majd két percre rá Usnyev vágott gólt közelről, 3-1.

A 47. percben egy kapu előtti kavarodást követően Novotny módosította 4-1-re az állást, majd az 57. percben a kapu előtt jól kapcsoló Molnár Dávid is betalált. Az 59. percre is maradt még egy DEAC-gól, eltolódott az újvárosi védelem, az üresen érkező Krollis beállította a 6-1-es végeredményt. A két együttes szombaton fordított pályaválasztás mellett újból megmérkőzik egymással.

DEAC-DAB 6-1 (0-0, 3-1, 3-0)

Vaszjunyin Artyom vezetőedző, DEAC:

„Elég gyenge első harmadunk volt. Igazából nem sokszor volt a szezonban olyan alkalom, ahol dominálni tudtunk volna az elejétől kezdve. Biztos kellett egy kis idő a srácoknak, de nem is játszottunk annyira jól, nem mentek a lábak, nem mentek a passzok. Kapu előtt szinte nem is volt emberünk az egész harmadban. A másodikra megbeszéltük, hogy kicsit változtatni kell, onnantól kezdve elég jól játszottunk. Meg kell érteni, hogy akkor igazán katartikus a játék, ha megdolgozunk a gólokért. Akkor lehet élvezni a pillanatot, ha a meló is megvan mögötte. Ha nincsen, akkor nem sokat ér a győzelem sem. Szóval 40 percig jól játszottunk, így kell folyatni holnap is.”

Revák Zoltán másodedző, DAB:

„Először is óriási köszönet a kapusunknak, aki fantasztikus teljesítményt nyújtott és nagyon sokáig meccsben tartott minket. Amit a mai mérkőzésre terveztünk, azt a vezetőgólunkig tudtuk megvalósítani. Utána úgy nézett ki az egész, mintha minket zavart volna össze az, hogy megszereztük a vezetést. Onnantól kezdve, amit megbeszéltünk az öltözőben, nem nagyon tartották be a srácok. Próbáltunk rendet tenni a fejekben, de úgy gondolom, hogy ez a mérkőzés a második harmadban dőlt el. Lehet, hogy most nagyon sok fiatal játékos kap nálunk lehetőséget, de ezt a vereséget nem tudjuk erre fogni, mert amiben hibáztunk, ahhoz nem kell sok tapasztalat.”