A csehek is túl erősnek bizonyultak az Universiadén

2019.03.05. 08:45 |
A magyar válogatott jól kezdte a mérkőzést, ám a helyzetek kimaradtak, Csehország pedig koncentráltan játszott és végül 7-0-ra nyert.

Vas Márton vezetőedző Dobos Kristófot állította a kapuba erre a mérkőzésre, és végrehajtott néhány cserét a sorok összetétében is. Könczei Áron Szlama Dániellel és Schmál Kristóffal került egy támadótrióba, míg Lőczi Árpád Turbucz Martinnal és Erőss Zoltánnal, Csiki Attila és Varga Tamás pedig Tóth Renátóval ment. A negyedik hármas nem változott. A bekkpárok így álltak fel: Inglis és Bukor, Lakatos és Bernáth, Bálint és Oroszi, Darabos és Herner.

Az első percekben támadólag lépett fel a magyar csapat, Lőczi a második shiftben nagy lehetőséghez jutott, közvetlenül utána kihagyta helyzeteit Tóth és Varga is. Csapatunk emberelőnybe került, többször gólt szerezhetett volna, nem ment be semmi, Varga kísérletét nagy bravúrral hárította cseh kapus. Erőss Zoltán büntetőt lőhetett a 12. percben, miután hátulról szabálytalankodtak vele, ez is kimaradt. Egy percen belül a csehek megszerezték a vezetést egy kék vonalas lövéssel. Ezt követően is hajtottak a magyarok, Bálint lőtt kétszer, hiába, majd ismét az ellenfél volt eredményes a 18. percben. Így bár jól játszott a magyar válogatott, 0-2 állt a táblán az első szünetben.

A második játékrészt lendületesebben kezdték a csehek, de a mieink jól védekeztek, keményen dolgoztak, nem mondtak le az ellentámadásokról sem. A harmadik cseh gól a 30. percben született, a negyedik a 34.-ben, ezt követően Vas Márton kapust cserélt, Gadácsi János érkezett Dobos helyére. Csiki lépett ki, szabálytalanul birkózták le, ám az emberelőny most hátránynak bizonyult, a csehek értek el gólt belőle, ezzel 5-0-ra vezettek. Könczei és Szlama vitt végig ígéretes kettő-egyes akciót, a lövés nem talált célt.

A harmadik harmad magyar emberelőnnyel kezdődött, ez is kimaradt, a túloldalon Gadácsinak kellett szólót védenie. Válogatottunk még két alkalommal játszhatott fórban, ezekkel a lehetőségekkel sem élt. A csehek hatodik gólja magyar védőről pattant be egy centerezés után, a hetediket az utolsó percben lőtték, így állítva be a 7-0-s végeredményt.

Egy győzelemmel és két vereséggel álló Universiade-csapatunk Oroszország ellen folytatja a csoportkört csütörtökön.

Vas Márton vezetőedző, Magyarország: “Kifejezetten jól kezdtünk, a mérkőzés elején úgy tűnt, hogy a megfelelő tanulságokat vontuk le az Egyesült Államok eleni vereségből. A második harmadban azonban lejtőre kerültünk, és nem tudtunk megkapaszkodni. Az utolsó játékrészben igyekeztünk visszajönni a meccsbe, de a cseh válogatott ekkor jól játszott, és egy gólt sem engedélyezett nekünk.”

Jakub Havel vezetőedző, Csehország: “Nagyon gyengén kezdtünk, rengeteg hibát követtünk el a mérkőzés elején, de a kapusunk kisegített minket kiváló teljesítményével. Azt gondolom, a különbség nem reális, a magyar csapat, ahogy vártunk is, erősebb volt annál, mint amit a végeredmény mutat. De a lényeg, hogy nyertünk, ez volt a célunk.”

Turbucz Martin: “Nagyon jól kezdtünk, az első harmadban ledolgoztuk a cseh csapatot, olyan gólokat tudtak csak szerezni, amiket mi adtunk nekik, a helyzeteinket pedig nem tudtuk belőni. Utána mintha azt hittük volna, hogy meglesz a meccs. Ehelyett megint bebizonyosodott, hogy hatvan percen át kell dolgozni, hogy jó eredményt érjünk el. Fejben vannak a legnagyobb problémáink, ott kell lenni mentálisan és fizikálisan is. A következő riválisok is magasabb szintet képviselnek, teljes mértékben koncentrálni kell ellenük.”

Schmál Kristóf: “Teljesen másképpen álltunk bele a meccsbe, mint az amerikaiak ellen. Letámadtuk őket, blokkoltunk, amit az előző meccsen kevésbé csináltunk. Csapatként játszottunk, középen nem hagytunk nekik sok területet. Ezért az első fele jól sikerült a mérkőzésnek. A második felében már nem működtünk egységesen, ez volt a legnagyobb problémánk.”

Németh Árpád: “Az én játékom ez, próbálok sokat korcsolyázni, sokat blokkolni, mélyre juttatni a korongot. De így is volt két hibám, amelyek gólokhoz vezettek. Harminc percig jól játszottunk, utána sajnos elkezdtünk egyénieskedni, más irányba menni, mint amit az edzők kértek tőlünk.”

Az összeállítás:

Szlama, Schmál, Könczei
Turbucz, Erőss, Lőczi
Csiki, Varga, Tóth
Rózsa, Czakó, Németh

Inglis, Bukor
Lakatos, Bernáth
Bálint, Oroszi
Darabos, Herner

Dobos (Gadácsi)

A program

Március 1.: Magyarország–Japán 3-2
Március 3: Egyesült Államok–Magyarország 8-1
Március 5.: Csehország–Magyarország 7-0
Március 7.: Magyarország–Oroszország 10:00
Március 8.: Szlovákia–Magyarország 03:00
Március 11.: Elődöntők
Március 12.: Döntő és bronzmeccs

A keret

No.

Név

Poszt

Klub

25

Dobos Kristóf

G

UNLV (USA)

1

Gadácsi János

G

HK Budapest

20

Ágoston Olivér

G

UTE

2

Bálint Tamás

D

Schiller-Vasas HC

3

Bernáth Milán

D

HK Budapest

4

Bukor Rajmund

D

Schiller-Vasas HC

5

Darabos Krisztofer

D

DEAC

6

Herner Olivér

D

Univ. Of Maine (USA)

7

Inglis Ákos

D

Schiller-Vasas HC

8

Lakatos Levente

D

HK Budapest

9

Oroszi Álmos

D

Schiller-Vasas HC

11

Czakó Barna

F

Schiller-Vasas HC

13

Csiki Attila

F

Schiller-Vasas HC

14

Erőss Zoltán

F

Curry College (USA)

15

Könczei Áron

F

MAC (OB II)

21

Lőczi Árpád

F

MAC U20

12

Németh Árpád

F

HK Budapest

16

Rózsa István

F

Schiller-Vasas HC

17

Schmál Kristóf

F

Schiller-Vasas HC

18

Szlama Dániel

F

Schiller-Vasas HC

24

Tóth Renátó

F

FTC

22

Turbucz Martin

F

Schiller-Vasas HC

23

Varga Tamás

F

Schiller-Vasas HC

A stáb

Vas Márton

Vezetőedző

Gebei Péter

Másodedző

Revák Zoltán

Másodedző

Ágoston Olivér

Fizioterapueta

Speier Kálmán

Felszerelésmenedzser

Végh Benedek

Csapatvezető

Závodszky Szabolcs

Médiamenedzser

Gyerehokizni

Válogatott termékek