A Corona kapott gól nélkül győzött Miskolcon

2024.02.02. 21:01 |

A brassóiak lenullázták a DVTK Jegesmedvéket.

Hazai oldalon hiányzott a meccskeretből Hill, Pecsét, Szalay, Csíki és Vesey is. Dave MacQueen a DEAC elleni vereséget követően nem eszközölt változtatást csapatán. Voris és Tőke állt a vasak között, Vosvrda debütálása tehát továbbra is várat magára.

A játékrész legelején Páterka kapott kisbüntetést, Steve Kasper legénysége gond nélkül átvészelte első emberhátrányát. A 8. percben Schabert látták szabálytalannak a játékvezetők, Szathmáry vezérletével veszélyesen forgattak a miskolciak, Tőke azonban állta a sarat. A folytatásban magasabb sebességfokozatba kapcsoltak a csapatok – egy lendületes akció végén Voris tolta ki oldalra Kóger próbálkozását, a túloldalon pedig Bartosék sora riogatott. Az utolsó momentumokban, amikor némileg már úgy tűnt, a hazaiak állnak közelebb a gólhoz, akkor a 19. percben Valcharék lecsaptak: Boriszenko kiválóan vette észre a hosszún menetrendszerűen berobbanó Lowney-t, az amerikai bekk pedig nem hibázott a kapu torkából (0-1).

Eseménydúsan kezdődött a második felvonás, Valchar szinte rögtön a legelején ziccert hibázott, a másik kapunál Mattyasovszky nem tudott túljárni Tőke eszén. A mérkőzés feléhez közeledve óriási energiákat mozgósítottak a házigazdák az egyenlítés érdekében, Szathmáry tűpontos távoliját Tőke hatástalanította, majd Valentyin Razumnyak kis híján egalizált. Rosszul cserélt a Miskolc, aminek következtében emberfórban támadhatott a Corona. Hatalmas nyomás nehezedett a borsodiak ketrecére, Blackwaterék először kapuvasat durrantottak, majd a hazai kiegészülés előtt néhány másodperccel Vojtkó újabb góltól mentette meg csapatát. Öt perccel a pihenő előtt újfent kapuvasat durrantott a Brassó emberelőnyben, egyenlőtlen létszám mellett a DVTK hátvédjei hősiesen hatástalanították a barcaságiak rohamait.

A 42. percben Sills pihenhetett kettő percet, veszélyesen adogatott a Jegesmedvék speciális egysége, a háló viszont nem rezzent. 3 minutummal később a brassói pontgyárosok támadhattak fórban, Schaberék ezúttal már nem kegyelmeztek: Valchar gyönyörű kapáslövése a menteni igyekvő Voris mamutjai között utat talált a hálóba (0-2). 2:49-cel a vége előtt a miskolci hálóőr még lekorcsolyázott, a találkozó végeredményét VanWormer állította be egy üres kapus találattal (0-3).

Mindkét csapat február 4-én játszik legközelebb: Szirányiék a DEAC otthonába látogatnak, a Corona pedig a BJAHC ellen vívhat rangadót.

DVTK Jegesmedvék–Corona Brasov 0-3 (0-1, 0-0, 0-2)

Steve Kasper vezetőedző, DVTK:

"Csalódást keltő a mai meccs. Voltak időszakok, amikor saját magunk legnagyobb ellenségei voltunk. Túl sokat ültünk a büntetőpadon, még ha az emberhátrányokat ki is védekezed, az is azt jelenti, hogy két percig nincs lehetőséged gólt szerezni. Magunknak ártottunk, amikor túl sokan voltunk a jégen, nem voltunk kellően élesek. Az ellenfélnek elismerés jár, mert kihasználták a lehetőségeiket, gól nélkül pedig nem lehet meccset nyerni."

Strenk Hunor másodedző, Corona Brassó:

"A játékosaink remek teljesítményt nyújtottak a tegnapi debreceni vereség után, ma mindent beleadtak. Tipikus idegenbeli meccs volt, ahol próbáltunk egyszerűen és hatékonyan játszani. A második harmadban több lehetőségünk volt, hogy ellépjünk az ellenféltől, akkor még nem sikerült betalálni, de a harmadik harmadban sikerült egy emberelőnyt értékesíteni, a kétgólos előny birtokában pedig még jobban leegyszerűsítettük a játékunkat. A DVTK egy kiváló csapat, jöttek ránk, de ma nagyon erősek voltunk a párharcokban és fizikálisan is próbáltuk dominálni a meccset. A kapusunk is jó teljesítményt nyújtott, ezek voltak a legfontosabb tényezői a mai győzelmünknek."

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV